5 lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să faci surf

surf-1533278_960_720

Surful are o tradiție de câteva decenii și a ajuns de la practicarea sa locală, în apele din Hawaii, sa devină o pasiune pentru mulți practicanți ai sporturilor nautice.

Fiind un sport extrem, surful oferă în schimbul a sute de ore de practică și perfecționare lucrul pe care îl caută toți împătimiții sporturilor nautice: libertate totală.

Adrenalina este doar un bonus al acestei îndemânări, mai ales că aceasta este disponibilă și altor zeci de sporturi extreme, nu doar celor nautice. Cu toate acestea, senzația supremă de libertate este lucrul cel mai prețios pe care îl poate oferi surful.

În afară de placa de surf, necesară pentru practicarea acestui sport extrem, sunt necesare zeci ore de exercițiu care să creeze acel echilibru perfect care poate cuceri valurile.

Să vedem, însă, care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont dacă dorești să practici acest sport nautic ca hobby.

Surful – libertate, adrenalină și control

Acestea sunt elementele cheie ale acestui sport, chiar dacă par contradictorii. Cum pot exista libertate și control în aceeași ecuație. Dar adrenalina și controlul?

Ei bine, surful este un sport atipic, care necesită toate aceste trei elemente pentru a putea fi practicat la un nivel avansat și, cel mai important, în siguranță.

Hai să vedem care sunt totuși cele 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să începi practicarea acestui sport:

1. Înotul la un nivel foarte avansat – după cum îți imaginezi, nu vei reuși să fii maestrul valurilor de la primele încercări, deci vei fi nevoit să poți reveni la suprafață ori de cât ori nu vei mai reuși să îți menții controlul pe placa de surf. Este recomandat chiar să poți o vestă de salvare, pentru a nu risca absolut nimic în tumultul valurilor, însă înotatul este cu siguranță obligatoriu

2. Echilibrul – chiar dacă acesta pare să fie ceva care ne caracterizează pe toți, în cazul practicării surfului este nevoie, totuși, de o menținere a echilibrului foarte avansată. Gândește-te că vei fi nevoit, totuși, să stai în picioare pe o placă care se deplasează la viteze foarte mari pe valuri. Nu e chiar același lucru cu a merge pe sârmă, însă ai nevoie de un control extrem de bun al balansului

3. Alegerea locației – nu se poate practica surf pur în absolut orice tip de apă. Trebuie să fie o zonă care să aibă valuri cât de cât mari și lipsită de stânci care ți-ar putea pune în pericol integritatea

4. Instructor bun – înainte să te arunci în cucerirea valurilor, trebuie să știi că ai nevoie de un instructor excelent pentru a-ți explica bazele surfingului. Optează pentru cineva cu experiență, nu doar cu baze teoretice, deoarece surful este un sport extrem și ai nevoie totuși de lecții profesioniste

5. Placă de surf adecvată nivelului tău – probabil cel mai important element din această listă este placa de surf. Trebuie să alegi o placă adaptată nivelului, greutății și înălțimii tale, pentru ca practicarea acestui sport să se facă în siguranță

Placa de surf: de unde o cumperi și cum o alegi?

Alegerea plăcii de surf, mai ales dacă ești începător, se face prin cererea de informații de la cineva care are cunoștințe excelente despre acestea. Poți încerca la cineva dintr-un magazin specializat în astfel de echipamente nautice, precum ShopeXtrem, care are atât un sediu fizic cât și un magazin online.

Cere opinia cuiva care cunoaște aceste plăci ca pe propriul buzunar și uită-te la varietatea de plăci de surf, pentru a ți-o alege pe cea potrivită. Poți arunca un ochi la câteva modele de pe shopextrem.ro pentru a-ți face o idee cât mai bună.

Valuri puternice și vânt bun!

Sursă foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p