Sexul vinde

A mai vorbit de câteva ori pe aici despre cum este privit sexul la români și ce afacere de succes poate fi. Astăzi aș vrea să privim lucrurile un pic altfel, dintr-o perspectivă a ceea ce face sexul din societatea noastră. Pentru că dincolo de business, sexul reprezintă o componentă importantă a vieții noastre de azi.

Motivul acestei dezbateri? E simplu: tot mai multe cercetări sociologice arată că tinerii români, de fapt, copiii români, își încep viața sexuală la vârste de genul 10 ani, 11 ani sau 12 ani. Iar din această precocitate, la care adăugăm și lipsa educației sexuale, ajungem la adevărate drame, cu fetițe care își încetează copilăria și devin mame la vârste când abia au învățat și ele să vorbească.

Adică, la vârste la care noi abia dacă visam să ne ținem de mână cu fata pe care o plăceam, ce să mai vorbim de un sărut nevinovat pe obraz, cei din ziua de azi, prestează sex la cel mai înalt nivel calitativ și cantitativ. Lăsând un pic gluma la o parte, ar fi de râs, dacă nu ar fi totuși atât de trist.

sexsells

Care sunt cauzele? Păi, prima și cea mai importantă este reprezentată de mediatizarea excesivă a sexului. Oriunde te uiți, vezi sex, nuditate, invitație la pornografie. Bisexualitatea e o modă printre copile, nu mai discuți de păpuși, ci de cum a fost prima experiență sexuală.

A doua cauză este reprezentată de incapacitatea părinților de a discuta deschis acest subiect cu ai lor copii. Și cum aceștia au mii de surse alternative de unde se pot documenta, rezultă o educație sexuală precară și care poate duce la situații cu totul și cu totul nedorite.

Dar despre ce vorbim noi, când nici în cazul adulților nu există cu adevărate deschidere și comunicare în ceea ce privește sexul. Monotonia care înconjoară relațiile în cuplu este una ce se vede la tot pasul, și îi afectează pe ambii parteneri. Cred că dacă s-ar face un sondaj în rândul adulților pentru a se vedea când au apelat ultima dată la jucarii erotice pentru a condimenta viața lor sexuală, rezultatele ar fi cu adevărat dezastruoase.

Sexul este ceva frumos, joacă un rol important în relație și oferă cele mai speciale trăiri. Asta dacă este trata cu adevărat ca ceva important. Și culmea, cel mai important aspect pentru o viață sexuală reușită este tocmai comunicarea. Ori știm cum stăm noi, românii la acest capitol.

14 thoughts on “Sexul vinde”

 1. Al dracului mai esti frate Iancule !!!! Pana si Nevermind ar fi uimit de figura asta si….s-ar mandrii cu tine ! Eu ce sa spun…..FELICITARI IANCULE ESTI MARE FRATE , ESTI MARE !!!!!!

 2. @ Marian

  Neah. Dpdv-ul asta este un adevarat crestin ortodox si urmeaza linia bor: crucea la inaintare si lovele din orice. Cu recunoscutul are el probleme :D

 3. @ Ionut

  Trecand peste poza aia de prost gst. In 1863 NU S-A SECULARIZAT AVEREA bor. bor nu exista, iar ceea ce se presupune ca era bor atunci, a fost despagubit cu varf si indesat. A fost secularizata averea manastirilor inchinate. Cereti si jinduiti ce ce nu e si NU a fost al vostru. De fapt, javrele stau cu forta in cladiri FURATE de la catolici si mai au tupeul sa se dea nedreptatiti.

  Vrei sa discutam de secularizare? Hai sa o facem, ca sa lamurim si “argumentul” asta pentru cerseala prin santaj. Am putea sa incepem si cu intrebarea: cate blocuri a avut bor la Unirii in rond de i s-au dat “inapoi”. Si nu-mi spune ca erau pe pamantul bor, ca blocul in care stai tu nu a fost dat proprietarului pamantului.

  1. @nevermind cum sa nu existe BOR? nu exista ca Biserica autocefala, dar exista ca Mitropolie inchinata Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului

 4. @ Ionut

  Porsche Romania nu apartine romanilor. Poate te prinzi si fara sa-ti desenez mai departe. biserica autocefala exista datorita lui Cuza. Sa-i pupati moastele si-n cur, in loc sa-l injurati. Lamurit, sau pricepi greu pe domeniul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *