Senator PSD: ”Părerea alegătorului nu contează!”

Cei de la Gândul au avut un demers jurnalistic interesant, în aceste zile atât de fierbinți pe care le trăiește politica românească. Ca atare, s-au dat drept alegători din colegiile unor senatori și i-au sunat pe oameni să îi întrebe cum vor vota în cazurile Șova și Vâlcov. Între noi fie vorba, acesta este un demers pe care chiar ar trebui să îl învățăm ca și alegători, acela de a le cere socoteală celor pe care îi trimitem în Parlament legat de legile promovate, de ceea ce votează.

Întregul articol îl puteți citi aici. Surprizele nu sunt mari. PNL votează pentru și o spune clar. La PSD întrebarea nu pică prea bine, așa că oamenii o dau din gard în gard. Interesant este răspunsul senatoarei Doina Silistru, PSD:

Nu ştiu dacă contează părerea dumneavoastră. Cred că m-au votat 30.000 de alegători. Dintre aceştia s-ar putea să existe unii care vor să voteze într-un fel, şi alţii în alt fel. Eu votez conform conştiinţei mele şi a ceea ce cred şi eu. Dumneavoastră nu mă puteţi convinge pe mine acum de un anumit vot”

Nu-i așa că simțiți, voi, cei ce ați votat-o pe această doamnă, cât de puternic a fost votul vostru, cât de importantă este părerea voastră pentru aleși?

doina_silistru

Leave a Reply

Your email address will not be published.