Se impune congres la PNL?

Este cert, mişcările lui Crin şi ale echipei sale, care sunt pe punctul de a finaliza o mare alianţă a opoziţiei, împreună cu PSD şi PC au trezit la maximum orgoliile liberale.

Nu o să iau în considerare declaraţiile doamnei Săftoiu, nu o consider liberal veritabil. Dar când voci ca: Tăriceanu, Vosganian şi Orban, iar mai apoi seniori precum Quintus şi Câmpeanu, aduc în discuţie oportunitatea unui Congres, eu unul nu pot să îi ignor.

Întrebarile sunt:

Suntem oare la momentul oportun să discutăm despre un Congres în care să luăm în calcul debarcarea lui Crin? Clar nu. Crin a reuşit, cifrele o dovedesc, să aducă partidul ăsta aproape de fi primul partid în opţiunile electoratului. Ca atare, el trebuie să rămână în fruntea partidului până la următoarele prezidenţiale.

Este oare o alianţă cu PSD şi PC, înregistrată juridic şi cu liste comune singura soluţie pe care o avem pentru a putea scăpa de puterea portocalie? Eu zic că nu. Mi se pare că ne pripim. Tocmai de aceea, necesitatea uui congres care să dezbată aceste probleme este imperativă.

Voi ce părere aveţi? Lilick, Codrin, Alex şi toţi ceilalţi care vreţi să avem o dezbatere serioasă pe acest subiect.

3 thoughts on “Se impune congres la PNL?”

  1. Dacă se dorește Congres pentru ca unii să aibă tribună de la care să vorbească, nu e nici o problemă. Problema este că nu o să se schimbe nimic pentru simplul fapt că doar vorba fără acțiune nu schimbă nimic în peisajul politic. Sincer să fiu, nici mie nu-mi convin anumite lucruri, de exemplu faptul că sunt coleg de alianță acum cu doamna Mincă și nu mai pot să-mi exprim așa de vehement nemulțumirea când apare la televizor ca cel mai catastrofal vector de imagine al PC. Dar înghit în sec și merg mai departe.
    Celor care sunt nemulțumiți de alianța făcută le-aș cere să meargă în teritoriu și să discute cu câteva sute de mii de oameni și să încerce să-i convingă să sprijine PNL, dar cred că nimeni nu-i mai ascultă, că s-a săturat lumea de ciorbă de limbă.
    Alianța de Centru Dreapta ESTE un joc necesar de imagine și de clarificare a pozițiilor în primul rând pentru PNL. Nu trebuie s-o argumentez eu, este suficient să remarcați pozițiile iritate ale PD-iștilor ca să vă dați seama că ceva îi arde rău de tot la stomac. Le recomand bicarbonat și unora dintre ei chiar niște avocați buni care să le negocieze în favoarea lor termenele de detenție pentru procesele care vor urma (militarii pensionari, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *