Scurt tratat despre o lovitură de stat

Textul acesta nu se adresează celor care cred că în România se trăieşte doar din Românii au talent, Masterchef sau Dansez pentru tine. Nici celor care cred că Băsescu e un fel de Andi Moisescu la MRU un Gog la fel de mentalist.

E pur şi simplu un text despre politică.

Să începem cu începutul. În drafturile primite de la centrul de comandă sau poate doar din căpşoarele lor, postacii pedelişti urlă sus şi tare: “e o lovitură de stat”. Hai să o luăm metodic: deci Parlamentul orchestrează o lovitură de stat împotriva cui? Pentru că singurul moment în care poţi vorbi de o lovitură de stat este atunci când Parlamentul, principala instituţie dintr-un stat democratic, încetează să funcţioneze. Ori acum vorbim doar de schimbarea din funcţie a doi oameni.

crin-antonescu-pupa-piata-independentei-va-sustine-taxa-de-solidaritate

Hai să ne aplecăm un pic şi asupra aceste poveşti:

Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost puşi în fruntea celor două camere la momentul în care realitatea politică conferea PDL-ului statutul de majoritate. Din mai 2012 realitatea politică din Parlament e alta. Majoritatea este a USL, dovedită şi prin votul reuşit asupra unei moţiuni de cenzură.

Nu a fost nicio problemă pentru pedelişti când Blaga a furat o funcţie ce revenea unui alt partid, nu a fost nicio problemă pentru pedelepre când Anastase fura vot după, vot filmată fiind. Parlamentarismul românesc nu a fost afectat când a fost creat un grup parlamentar fără legitimitate, doar pentru liniştea lui Băsescu.

Ce a dus la această situaţie? Nu, nu plagiatul lui Ponta. Nici măcar, aşa cum se exprimă întâiul beţiv al ţării: dorinţa USL de a încăleca justiţia. Ca să facem o glumă, dacă îţi imaginezi că justiţia seamănă cu Monica Macovei, nu o încaleci nici plătit. Pur şi simplu s-a ajuns în această situaţie din cauza incapacităţii unui om şi a acoliţilor săi de a înţelege că epoca sa politică a încetat. Şi un om care este din ce în ce mai evident că nu va ceda puterea în termenii constituţionali nici măca după alegerile din toamnă.

Iar atunci, ultima soluţie rămasă este suspendarea şi forţarea limitelor constituţiei pentru a debloca o situaţie politică fără soluţii. Pentru că ţara asta are nevoie să fie guvernată.

3 thoughts on “Scurt tratat despre o lovitură de stat”

  1. te rog frumos sa studiezi constitutia romaniei si vei vedea ca o sesiune extraordinara a parlamentului trebuie ceruta celui care este in acel moment presedintele parlamentului, vei mai gasi ca seful parlamentului poate fi inlocuit doar de catre grupul parlamentar care initital a decis punerea acestuia in functie ca mai apoi sa fie propusa o persoana din acelasi grup parlamentar, cel putin asa scrie in constitutie. Daca urlam despre democratie atunci trebuie sa intelegem ca trebuiesc respectate niste legi si nu se poate face chiar asa totul de capul a doi oameni http://www.rogoveanu.ro/constitutia.html

    1. @bau bau pe langa Constitutie mai exista si regulamentele de functionare a celor 2 Camere, regulamente facute in spiritul Constitutiei..cu alea ce facem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *