Scrisoare deschisă către europarlamentarii USL

Stimaţi europarlamentari,

Norica Nicolai,

Adina Vălean,

Renate Weber,

Ramona Mănescu,

Cristian Buşoi,

Ioan Mircea Paşcu,

Daciana Sârbu,

Victor Boştinaru,

Mă adresez dumneavoastră în calitate de cetăţean român care v-a votat la alegerile europarlamentare din 2009, trimiţându-vă astfel să reprezentaţi interesele României în Parlamentul European.

Mărturisesc că sunt foarte puţine momentele în care noi realizăm că avem parlamentari europeni, oameni care ar trebui să reprezinte interesele noastre în Europa, oameni care ar trebui să fie vocea noastră în Europa. Nu discutăm aici vina, este de ambele părţi.

Astăzi, 30 ianuarie 2013, odată cu prezentarea raportului MCV pe Justiţie, am trăit din nou un sentiment al umilinţei supreme, sentimentul că noi nu suntem decât o ţară de categoria a doua, sau, mai rău, a treia, acceptată în Uniunea Europeană doar pentru a fi dată exemplu de: aşa nu.

Stimaţi europarlamentari, de aproape un an de zile asistăm la o adevărată acţiune concentrată, venită din partea europarlamentarilor europeni PDL, în frunte cu Monica Macovei şi Cristian Preda, de a discredita în toate felurile posibile România.

În toată această perioadă, vocea dumneavoastră s-a auzit puţin..sau deloc.

europeanparliament

Astăzi, prin vocea unui înalt reprezentant al UE, s-a adus în discuţie posibilitatea cenzurării libertăţii de exprimare, a libertăţii presei.

Staţi liniştiţi, în România nu s-a ridicat nimeni să spună că aşa ceva este inacceptabil. Doar nu vă aşteptaţi ca personaje a căror libertate e demult apusă, gen Vlad Petreanu, Turcescu, Şuţu sau Cristoiu, să sară de fund în sus şi să tragă Europa de ureche.

Aşteptarea mea este la dumneavoastră. Dumneavoastră aveţi datoria de a cere o comisie de anchetă care să analizeze toate acele aspecte menţionate în raportul MCV referitor la libertatea de exprimare şi care să se încheie cu o rectificare a acestei umilitoare menţionări.

Cu respect,

Un cetăţean român cu libertate de exprimare,

Ionuţ Iancu.

3 thoughts on “Scrisoare deschisă către europarlamentarii USL”

  1. “Premierul Victor Ponta a declarat joi la Viena ca intareste declaratiile lui Liviu Dragnea referitoare la faptul ca USL nu are in plan o noua suspendare si ca Romania are nevoie de stabilitate, iar colaborarea dintre el si presedintele Basescu aduce mai multe beneficii romanilor.”

    headshot.
    fanii usl cred ca se simt cam prosti si manipulati acum. nu ?

    1. @ion da, eu unul sunt dezamagit de declaratiile astea, pe care le consider, ca sa fiu bland, de oameni idioti. Eu nu am nevoie de coabitare cu Basescu, il vreau suspendat si in puscarie

Leave a Reply

Your email address will not be published.