Salvaţi Roşia Montana, dar cu cine?

De câteva zile, un grup de persoane extrem de nervoase:) , dădeau share la nişte materiale care anunţau proteste de amploare în toată ţara, motivul fiind reprezentat de Roşia Montana şi legea specială care a trecut prin guvern, lege ce, dacă este aprobată şi de Parlament, dă drumul exploatărilor cu cianuri.

Buuun. Pe Facebook s-a mobilizat lumea repede şi în doar câteva zile s-au strâns peste 8000 de persoane care au confirmat prezenţa la miting în Piaţa Universităţii, cu vârf de lance în persoana lui Claudiu Crăciun.

Ştiind din experienţa protestelor din 2012 că, dacă îţi spun 100 de persoane că vin, înseamnă că te poţi baza pe 10, am fost chiar curios să văd cum va fi azi. Iată cum arată Piaţa Universităţii, la Teatrul Naţional şi la Fântână, locurile obişnuite de protest:

imageimageExact ceea ce spuneam şi în urmă cu câteva zile, atunci când era vorba de concertul lui Roger Waters: românii s-au dus să asculte cântece despre libertate, dar când e nevoie de ei să îşi apere libertatea şi drepturile, mai bine stăm în casă.  

9 thoughts on “Salvaţi Roşia Montana, dar cu cine?”

 1. Cu Antonescu, normal. I-auzi ce zice:

  Întrebat cum va vota, preşedintele Senatului a răspuns că nu dă sfaturi, în general, în legătură cu votul.

  ‘Susţin însă puncte de vedere în interiorul partidului în legătură cu un subiect ori altul ce urmează a fi votat. Nu pot să fac abstracţie însă atunci când votez de faptul că sunt preşedintele unui partid. Pe subiectul Roşia Montană în partid a şi început o discuţie în zona de principiu, dar vom avea şi o discuţie aplicată pe proiect, cu documentaţia necesară unei asemenea decizii importante. Cred că în poziţia PNL, care e veche, dar este şi constantă pe această temă, va prevala factorul economic, interesul pentru dinamismul economic, pentru creşterea economică, pentru crearea locurilor de muncă’, a explicat Crin Antonescu.

  Crestere econonomica, dinamism economic, locuri de munca… ce nu-ti e clar?:)) ))))

  Partidul tau, presedintele tau :D

  Crinutul incepe sa suga de la licurici… pacat… incepuse bine si era ok la un moment dat.

  1. @nevermind din cate stiu eu, Antonescu a propus o comisie parlamentara pentru a se discuta acest subiect. Eu zic ca Ponta e cel care s-a facut mai de cacao, prin dedublarea: premier – deputat :)

 2. Singurul ” canal ” ce a difuzat aproape in intregime , adica de la inceput si pana aproape de final a fost ” labe1″ !!! Asta nu-ti spune nimic frate Iancule ? Cine a fost pe acolo dintre ” alesi ” : Paleologu , Cernea, si Craciun . Alte televiziuni sau alti bucuresteni si nu numai …n-au cazut in plasa dupa facebook , insa cazi mataluta exact ca musca-n lapte ! Eu sunt perfect de acord cu faptul ca Ponta s-a sucit ca la Ploiesti uitand ca neacordarea aprobarii de exploatare la Rosia Montana a fost una din temele campaniei electorale a USL insa….doar Parlamentul poate hotara daca se va deschide exploatarea sau nu , in nici un caz Guvernul ! Iar Parlamentul abia azi asi incepe activitatea . Abia in functie de hotararea pe care o va lua Parlamentul se poate iesii in strada sau nu . Pana atunci nu putem face altceva decat sa injuram printre dinti si sa ne dam palme privindu-ne in oglinda pentru ca am pus botu’ la vrajelile USL-asilor !

 3. @ Ionut

  Lasa-ma cu vrajeala ieftina ca nu esti nici la partid si nici la biserica. Ti-am dat o declaratie RECENTA. Spune pe fata in ambalaj “liberal” ca e cu rmcg-ul. Antonescu a fost la fel de rahat ca si ponta. Cu un plus pentru jignirea electoratului propriu. Ala care a mai ramas.

  Macar fa un update la postare si adauga si poze reale cu ce a fost acolo. Asta daca nu ai alt ordin pe linie de partid sau de sponsori. Ca batista pe tambal ca acum, rar am mai vazut. La posturile de toate culorile politice. Vorba unora: da tv-ul pe facebok…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *