De ce ai nevoie de o bandă de ventilare pentru coamă? Roof Home Design răspunde întrebărilor (P)

Precum îi sugerează și numele, coama acoperișului se referă la punctul de întâlnire ale ambelor părți, așadar este esențial ca aceasta să fie montată corespunzător, pentru a putea spune că acoperișul este complet finisat.

Pentru mult timp, acoperișurile au fost finisate în mod clasic, cu mortar. Această metodă de montare a coamei este cunoscută ca și montaj umed, însă datorită avansurilor ingineriei și a tehnologiei, astăzi se folosește o banda de ventilare pentru coama. Așadar, este o alegere excelentă. În acest articol, vom aprofunda ce presupune o bandă de ventilare, cum se instalează și de unde o poți găsi.

Ce este banda de ventilație pentru coamă?

Dacă ai ales finisarea coamei cu o bandă de ventilație, află că aceasta este o piesă compusă din două benzi de aluminiu sau cupru, legate între ele de o membrană geotextilă, oferindu-i astfel benzii proprietăți impermeabile și o rezistentă la rupere ridicată mulțumită cusăturii SI LIPIRII care îmbină toate aceste elemente. Așadar, datorită faptului că este impermeabilă, trebuie instalată pe uscat. Pentru montarea acesteia, trebuie să ai în vedere câteva lucruri:

– Ambele tipuri de montaj (umed/uscat) se fixează cu ajutorul cuielor zincate și a clemelor de fixare metalice de șipca pentru centrarea coamei și se lipesc pe ambele părți pe țiglă, datorită benzii butilice de sub partea de aluminiu.

– Poate fi combinată cu capace de închidere pentru dublă protecție

– Este destinată pentru aerisirea coamei, așadar asigură-te că este fixată temeinic.

Benzile pe care le vei găsi în magazinul online Roof Home Design sunt de cinci tipuri:

– Cu folie anticondens pe mijloc și care are pe laterale două bucăți de aluminiu pe ambele părți, în mijloc aflându-se o folie anticondens care este cusută și lipită de parțile de aluminiu.

– Realizată complet din aluminiu, gofrată pentru aerisire.

– Din cupru, care pe mijloc are o membrană pentru ventilație.

– Realizată complet din cupru, gofrată pentru aerisire

– Cu folie anticondens pe mijloc de gramaj mare și care pe laterale două bucăți de aluminiu pe ambele părți, în mijloc aflându-se o folie anticondens care este lipită termic de părțile de aluminiu.

– Cu o fibră tehnică pe mijloc și care are pe laterale două bucăți de aluminiu pe ambele părți, în mijloc aflându-se o fibră tehnică care este cusută și lipită de părțile de aluminiu.

– Poți adăuga și o banda de ventilare pentru streasina sub jgheab pentru a completa sistemul de ventilație. Este o bandă vopsită în masă cu polipropilenă, ceea ce o face rezistentă la razele UV. În plus, împiedică strecurarea păsărilor sau a insectelor. Se poate folosi în tandem cu pieptenele de aerisire pentru streașină.

Toate benzile pentru ventilare sunt soluția profesională atunci când vine vorba de ventilarea coamei, în special pentru coama înclinată, datorită faptului că sunt foarte aderente, ceea ce le oferă o rezistență aparte atunci când sunt lipite.

Beneficiile unei benzi de ventilație pentru coama acoperișului

Acest tip de finisaj prezintă câteva beneficii care nu sunt deloc de neglijat:

Instalarea ușoară: este un proces rapid și relativ simplu, iar de aceea costurile montajului pot fi mai scăzute și mai eficiente.

Mentenanță lejeră: odată montată o etanșare printr-o bandă de ventilație va avea nevoie de mai puțină mentenanță, comparată cu un sistem umed de etanșare cu mortar (care trebuie înlocuit mai des, atunci când prezintă semne de uzură).

Protejează de intemperii: apa este principalul motiv care poate cauza daune la un acoperiș. Un sistem ce include o bandă de ventilație pentru coamă va fi mai temeinic împotriva furtunilor, a vânturilor puternice sau a zăpezii și nu numai: este complet impermeabil. Mansarda sau podul casei vor fi protejate cât mai strașnic.

Flexibilitate: este normal ca acoperișul să se miște câtuși de puțin, mai ales dacă este vorba de o casă nouă, care încă se așează. Așadar, datorită flexibilității, nu va trebui să-ți faci griji de crăpături cauzate și de vibrații sau termo expansiune.

Ventilație: Cel din urmă beneficiu menționat este și cel dintâi. Prevenirea condensului evită probleme pe termen lung precum mucegaiul, fisurile și putrezirea lemnului.

De unde poți achiziționa tot ce ai nevoie pentru acoperiș?

Dacă ai nevoie de o bandă de ventilație pentru coamă, la Roof Home Design vei putea să o comanzi cu ușurință. De asemenea, în acest magazin online vei găsi și alte produse pentru acoperiș precum cleme, accesorii pentru toate nevoile și sisteme precum parazăpezi sau parafrunzare. Siguranța este pe primul loc, iar de aceea vei găsi doar produse de calitate la Roof Home Design – comandă acum!

Contact:
0740.843.297

0771.104.257

office[@]roof-shop.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *