Românul nu-i frate cu pădurea

El e doar un personaj ușor de manipulat. Un om care poate fi adus să protesteze fără ca măcar să știe pentru ce o face. mai nou, după gaze de șist, după Roșia Montana, după ce ne-am luat țara înapoi, acum românii au descoperit că nu ai avem păduri.

Cam târziu, aș spune eu,când vorbim de mai bine de 25 de ani de furt calificat și de zeci de milioane de metri cubi de lemn care au luat calea străinătății. Acum, avem un Cod Silvic ce ar trebui să intre în vigoare. Un Cod Silvic care ar trebui să pună stavilă nenorocirilor la care este supus fondul forestier, mai bine zis ce a rămas din el.

Alex-Dima

Unii zic că Iohannis este supus unei presiuni de lobby incredibil din partea austriecilor, cei care practic au beneficiat cel mai mult de pe urma tăierilor ilegale de pădure. Alții spun că varianta propusă de Parlament nu este ea mai bună. Liberalii nici nu mai știu ce să zică, deși au lucrat cot la cot cu PSD pentru acest cod silvic.

Pe mine unul mă disperă doar ipocrizia poporului român. Care își găsește resurse de protest doar atunci când are ceva de câștigat. Pentru că nu pot să nu mă întreb unde era poporul român când Alex Dima alerga singur prin păduri să prindă hoții de lemn, când își punea viața în pericol pentru a arăta jaful la care este supus fondul forestier. Ca în imaginile de mai jos, dintr-o ediție România te iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.