Românul e fiert pe nunți..

Chiar și pe cele de gay, așa cum arată datele de audiență. Dincolo de faptul că așa zisa nuntă a fost doar un spectacol penibil, și mai penibil mi s-a părut faptul că acest cuplu a fost declarat și câștigător al primei ediții.

Și asta nu e tot. Ne pregătim, sau mai bine zis, unii se pregătesc pentru cea mai grotescă nuntă din peisajul autohton al ultimilor ani, cea dintre cel mai prost îmbrăcat om din România, Victor Sclav și prima păpușă gonflabilă vie, pe numele ei de scenă, Bianca Drăgușanu. Să vezi atunci nebunie în mass-media de la noi, cu liveuri, cu breaking news, cu jucatul cearșafului, etc. Vă dați seama ce nebunie e pe cei care se ocupă de organizari nunti, mai ales că tocmai ce își făcu nuntă și cocoșelul lui Udrea, abia divorțat de găina călcată prea des de Băsescu.

Dar cine suntem noi să judecăm mizeriile din tembeliziune?

nunti2

Suntem într-o perioadă numai bună de nunți, ce va ține până la mijlocul lui noiembrie, ca atare, tot ceea ce înseamnă business de genul trebuie că are mare succes. Dacă în trecut, tot ceea ce ținea de organizari nunți era o afacere strict de familie, practic familiile organizând totul, de la primii pași până la petrecerea de a doua zi, azi, lucrurile nu mai stau chiar așa.

Practic, există câte un business și o firmă specializată pentru fiecare moment al nunții, iar cele mai de succes aspecte ale unei organizari nunti țin de petrecerea dedicată acestui moment. Iar aici, cel puțin asta este părerea mea, nu asistăm la cine știe ce prea multă imaginație. Peste tot ave parte de aceleași aranjamente, mese, chiar și meniul, într-o proporție de peste 80% este același la orice nuntă.

Și asta și pentru că, pentru a avea parte de o nuntă mai extravagantă, trebuie să ai parte de o sumă consistentă de bani, accesibilă în acest moment unei anumite categorii de ne-angajați mai puțin români, cei care își permit să arunce cu cel puțin câteva zeci de mii de euro numai în lăutari.

Ce este până la urmă o nuntă? Pentru mine nu prea mai pare o uniune de suflete, ci doar o goană după banii pe care îi poate aduce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *