România – un grânar de 10 miliarde de euro

Da, aţi citit bine. Producţia de grâu şi de secară de anul acesta, care depăşeşte 7.1 milioane de tone, este estimată a valora peste 10 miliarde de euro.

Logic că autorităţile ce ne conduc acum nu vor fi în stare să capitalizeze această sumă în întregimea ei. Dar asta este o lecţie pentru noi toţi. Nu degeaba România a fost considerat grânarul Europei. Şi iată câţi bani se pot obţine dintr-o agricultură făcută bine..şi cu puţin ajutor de la vreme.

Agricultura trebuie să reprezinte una din priorităţile guvernării USL. Nu este posibil ca un popor cu o asemenea capacitate de producţie şi recoltare să moară de foame.

1284468405

7 thoughts on “România – un grânar de 10 miliarde de euro”

  1. Imi amintesc ca undeva prin 2000 la o megapileala in Grecia bastinosii reclamau ca ei au cel mai bun vin si nu francezii. Si tind sa ii cred. Cand faceau grecii vin francezii nu existau. Si erau foarte amarati ca cercurile de interese hotarasera ca ei trebuie sa traiasca din turism doaar.
    La fel si la noi. Depinde la pret produci, daca ai cui sa vinzi si daca te lasa UE sa faci asa ceva. Ca sa te lase ar trebui sa negocieze cineva si aici se complica treaba deja. Noi nu vom avea agricultura. Decat la nivele de cifre. Cat mai avem noi de trait cel putin

    1. @Basarica uite, am auzit acum o stire, cum ca Egiptul a cumparat cateva zeci de mii de tone..si ca ar vrea sa ne faca furnizori oficiali. daca stii sa abordezi o astfel de tema, reusesti ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *