România, sub zodia orbului

20 mai 1990. Duminica Orbului, adică a 5-a duminică după Paște. În România au loc primele alegeri libere de după căderea comunismului. Acele alegeri au reprezentat poate singura șansă pe care a avut-o acest popor de a-și alege un altfel de destin. Și nu a făcut-o.

Alegerile de atunci păstrează și acum recordurile electorale de după Revoluție. CU o prezență la vot de peste 80%, cu un vot zdrobitor pentru Iliescu și FSN (tot peste 80%), românii au dat cu piciorul unei șanse imense. Cine știe cum ar fi arătat România sub conducerea Lordului Rațiu, avându-l aproape pe Seniorul Coposu. Eu tind să cred că mult mai bine.

Și pentru că istoria se repetă, cum bine zic bătrânii, iată că și anul ăsta, alegerile europarlamentare pică tot în Duminica Orbului. Ca un arc peste timp, românii sunt din nou chemați să își schimbe destinul. Să aleagă între unii care sunt mândri că sunt români cu poze furate din Polonia, între unii care au uitat în ce hal au adus țara asta și acum ies cu tupeu să ne-o ridice (țara) și unii care și-au făcut din candidaturi un hobby personal.

Alegerile europarlamentare 2014, sub semnul înnoirii

Sau pot alege să trimită acolo niște oameni de calitate, politicieni care și-au dovedit utilitatea în precedentul mandat de europarlamentar. Cum ar fi Renate Weber (mai țineți minte care a fost europarlamentarul care s-a luptat împotriva aberației ACTA?) sau Adina Vălean (europarlamentarul care a fost cel mai activ în popularizarea importanței utilizării corecte a numărului unic 112). Și aș putea continua să vă vorbesc și despre Ramona Mănescu, cea care practic a fost vârful de lance al României în privința deblocării fondurilor structurale. Sau despre Cristian Bușoi. Sau despre toți reprezentanții PNL de pe lista pentru europarlamentare.

Dar vă las și pe voi să îi descoperiți, pentru că vor fi alături de voi să vă vorbească despre proiectelor PNL pentru țară. Pentru că în timp ce alții stau și se bălăcăresc ca la ușa cortului, PNL vine în fața oamenilor ca să le vorbească cu adevărat despre importanța unui europarlamentar și a modului cum el se prezintă acolo.

Iar pentru cei care riscă să sufere de boala orbului, le recomand magazinul online Lensa, unde pot găsi soluții multifuncționale pentru lentile de contact  sau lentile de contact colorate. Pentru că în ziua de azi, de multe ori suntem orbi nu pentru că avem probleme de sănătate, ci pentru că refuzăm să gândim cu adevărat înainte de a face anumite alegeri.

Poate e timpul să schimbăm asta. 25 mai 2014 e o șansă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *