România reală vs România domnului Manafu

România este: un jeg, o ţară plină de hoţi, de curve, de interlopi, de şmecheraşi de bani gata, de politicieni incapabili să lupte pentru cei care i-au votat.

România este ţara de care Europa ar da orice să scape. România e ţara unde în anul 2011 abia avem câteva zeci de km de drum bun, ţara unde încă nu avem curent peste tot, unde apa caldă e un vis umed şi cald pentru încă o bună parte a oamenilor.

Stop.

Ceva nu e bine. Onlineul românesc nu reacţionează cum trebuie, nu reacţionează conform aşteptărilor corifeilor săi. Ca atare, domnul Manafu scrie: “M-am întristat un pic citind ieri şi astăzi diverse reacţii pe bloguri, Twitter şi Facebook la adresa campaniei “Românii sunt deştepţi

În mâhnirea sa, domnul Manafu decide că are nevoie alături de el de mai mulţi care să gândească în acelaşi fel. Cum să procedăm. O facem la modul jenibil. Apelăm la un şantaj emoţional: “dau 10 euro unei familii nevoiaşe, pentru fiecare articol despre cât de frumoasă este România şi cât de buni sunt românii”

Reluăm.

România este grădina Maicii Domnului, România este o ţară binecuvântată cu tot ce îţi poate dori un popor, românii sunt cei mai inteligenţi, românii sunt cei mai frumoşi şi harnici oameni din lume. ADN-ul românesc este perfect.

Stop şi reluăm din nou.

Domnule Cristian Manafu (nu îmi permit per tu, nu am avut plăcerea să vă cunosc personal) România este cel mai bine caracterizată de gestul dumneavoastră:

Românii sunt nişte proşti sentimentali, pe care îi cucereşti cu showuri de genul: Dansez pentru tine, Surprize Suprize sau Manafu îţi plăteşte chiria. Românii nu mai au demnitate, coloană, principii. Pentru un pumn de bani, cât de mic o fi el, îţi sărută mâna şi te privesc ca pe un stăpân şi vor face orice le ceri.

Dar mai mult ca orice, românii sunt nişte şmecheri în a ocoli realitatea. Păcălim Google, păcălim realitatea, ne păcălim pe noi.

PS: Pentru că articolul meu nu este unul pozitiv, nu ştiu dacă veţi lua în calcul să donaţi cei 10 euro pentru familia din Timişoara care are nevoie de ei. Dincolo de fariseismul dumneavoastră (puteaţi bine mersi să donaţi acei bani fără să va ştie nimeni) gestul este, în esenţă frumos. Ca atare, vreau să donez şi eu. Aştept datele necesare pe mail.

3 thoughts on “România reală vs România domnului Manafu”

  1. sunt cristi. e ok sa ne spunem pe prenume. inteleg punctul de vedere. problema e ca desi ne-au mai ramas niste principii sau chiar avem oameni cu demnitate si cele enumerate de tine, nimeni nu face nimic. asteptam cu totii sa faca cineva ceva.

    mahnirea mea a fost ca atunci cand cineva incearca sa faca ceva, orice, un lucru mic, chiar si fara insemnatate, vin altii si il comenteaza pe toate partile. mie mi-a trecut intre timp. imi vad de drum, cum se spune.

    simt aceleasi lucruri ca si tine despre tara asta, dar mi-am dat seama ca nu vreau sa plec din ea si daca pot sa fac ceva, fac. altfel ar trebui sa astept sa se intample lucruri. si nu se intampla, nu?

    1. @Cristi mersi in primul rand pentru ca ai citit articolul. Si pentru parerea ta. Nu zice nimeni sa nu facem ceva. Tu, cu tot ce faci, esti un exemplu pentru online. Sunt atatea lucruri de exceptie pe care le faci. Si culmea, niciodata nu ai incercat sa cosmetizezi lucrurile. Ori ideea asta, cu romanii sunt…e doar o tentativa de cosmetizare. Sau ma insel eu?

  2. Romania reala nu este nici cea de la inceputul articolului si nici macar cea de la ….reluarea articolului. Romania reala este cea in care traim cu totii cei ce nu suntem inca politicieni si nici macar afiliati unui partid, afiliati unei ” doctrine”…Romania reala este cea in care romanii nemultumiti de modul in care statul are grija de problemele lor …nu ies in strada sa darame statul si ca atare nu se produc victime.Romania reala este aceea in care 2-3 % din populatie POATE sa faca ce doreste si traieste cum niciodata nimeni n-a trait vreodata…iar ceilalti 97-98% se chinuie sa traiasca pe principiul ” Apa trece ….pietrele raman”!Si pot sa cred ca daca Romania nu-i inca ” gradina Maicii Domnului”…are toate sansele sa devina …Raiul promis iar cetatenii…aia 97-98% sa devina …cetateni ai Raiului pe baza unei promisiuni facuta, o data , de mult :{ Fericiti cei saraci in duh , Fericiti cei blanzi , Fericiti cei ce iubesc …pacea ca a lor va fi imparatia cerurilor”!Este bine ca te-ai lamurit cu domnul Manafu. Este pacat ca oamenii sa se certe intre ei doar pentru ca …au “idei” si sint prea idioti sa recunoasca ca …ideile altuia sint poate mai bune decat propriile lor idei.Si ai ocazia sa-l faci un viitor alegator al dumitale…pentru cand vei dori sa candidezi, pentru cand vei considera ca aia 70.000 de E iti stau rau in casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *