România, raiul avocaților

Hai, recunoașteți și voi. Măcar pentru o secundă v-a trecut prin gând ideea asta: „băi, ce noroc să fii avocat în ziua de azi în România!„.

Și asta plecând de la o premiză cât se poate de simplă: țara aceasta pare, cel puțin la nivel mediatic, a fi centrul interlopilor, corupților, hoților. Și ca atare, proporția de avocați per cap locuitor pare a fi ajuns la un 3 avocați per cetățean. Acum, știu, exagerez un pic. Dar voiam astfel să deschid subiectul unei vești care m-a dus cu gândul la a mă face și eu avocat:)) )

Un prieten de-al meu, care a învățat ca disperatul ani de zile la pentru a se face stomatolog care a ajuns să aibă un cabinet respectat, care făcea și ceva bănuți din treaba asta, a renunțat la business. Motivul? S-a înscris la Drept, vrea să se facă avocat. Raționamentul omului te lasă mască: „la câți arestați vedem zilnic la televizor, la ce program încărcat are DNA-ul, o să ajungi în România ca la botezul unui copil să îi aduci în loc de ursitoare un avocat, să fie deja luat în evidență.„

image

Și, deși aș vrea să spun că omul vorbește prostii, e destul de greu să fac asta. Uitându-ne în jur, uitându-ne la cum o întreagă societate, cu toate categoriile ei, este chemată la DNA, arestată, băgată la Beciul Domnesc, trimisă în judecată, condamnată, mai că începi să crezi că ăștia de mici copii nu învață alfabetul ci cum să facă vânzări anterioare, prin ce offshoruri să își ascundă banii pe care îi vor fura de la stat și din astea.

Astfel că nevoia de avocați devine acută. Și, vorbind extrem de serios acum, anul acesta chiar mă aștept ca facultățile de drept să aibă cel mai mare succes, pentru că, nu e așa, ASE nu mai are cum să fie la modă într-o țară unde banii te duc, de cele mai multe ori, la DNA.

Nu știu până unde va merge treaba asta. Nu știu dacă va mai rămâne ceva în picioare în țara asta după ce se va termina curățenia. Nici nu putem fi siguri că ăsta chiar e curățenie.

Dar în mod sigur, căutarea anului pe google este: avocat București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p