România, la mila lui Dumnezeu

Despre cât de bine construit este un stat, despre cât de organizată este o comunitate, poţi afla doar în momentele de maxim stres, de maximă solicitare. La fel cum, pentru a testa rezistenţa unui bloc de ciment, nu îl laşi bine mersi la soare, ci aplici asupra lui tone de presiune.

Statul român pică acest examen cu brio, de fiecare dată în ultimii 23 de ani. Fie că vorbim de dezlănţuirea naturii, de cataclisme naturale sau pur şi simplu de întreţinerea şi dezvoltarea sa.

Ninge abundent sau plouă torenţial? Edilii din zonele inundate ridică neputincioşi din umeri şi răspund la fel la întrebarea “ce e de făcut să nu se mai întâmple asta?”: “Să dea Dumnezeu să nu mai plouă atât”..bun, deci la Dumnezeu e problema.

Vrem să avem o agricultură performantă, care să dea an de an culturi extraordinare? Ce irigaţii, să dea Dumnezeu să plouă cât mai mult.

Vrem să nu avem mii de morţi şi sute de clădiri prăbuşite în cazul unui cutremur mare? Păi ce atâta prevenţie şi consolidare. Să dea Dumnezeu să nu vină cutremurul ăla mare.

Totul este la mână la lui Dumnezeu, dar cu toate astea, România se consideră încă stat laic.

strazi-inundate-bucuresti

6 thoughts on “România, la mila lui Dumnezeu”

 1. Cam aberezi. Exceptand zonele cu probleme constante unde ai dreptate, nu poti sa zici ca infrastructurile se construiesc pentru extreme ca cea de acum. In NICIO tara. Ai logica lipsa.

  Ti-as dori un stat religios FARA medicina, ca aia e stiinta, scumpete. Esti bolnav grav si tratabil? Mori rugandu-te. Ca tot ai dat-o in diverse cu statul laic. Haleste alternativa si inghite, nu scuipa.

  1. @nevermind nu vorbeam de infrastructura la nivel general. Nu am mai scris, dar ma refeream, de ex, la Bucuresti si la problemele legate de canalizare. Am mai avut o astfel de ploaie, intinsa chiar pe termen si mai scurt, de doar o jumatate de ora, acum vreo 2-3 ani. S-a vorbit si atunci, la fel cum se vorbeste de ani de zile, de insuficienta retelei de canalizare. In loc sa viseze la autostrazi suspendate, Oprescu ar putea face ceva in directia asta.

 2. Ce dracu vrei sa faca Oprescu Iancule ?! Ai uitat ca ApaNova este societatea cu capital FRANCEZ ce ar trebuii sa se ocupe ca …astfel de situatii sa nu existe ? Ai uitat cine le-a dat dreptul ca pentru 99 de ani { de ce dracu nu le-or fi dat 100 ?} sa se” joace ” prin canalizarile Bucurestiului ? Atunci au promis ca vor face investitii masive in modernizarea retelei d e canalizare a Bucurestiului depasita ca dimensiuni de numarul imens de cetateni ce populeaza Bucurestiul dar…au facut pe ma-sa !

 3. @ Ionut

  Ai inceput si ai terminat postarea exact in ideea asta ;) Am si zis ca ai dreptate re. zonele in care se repeta, dar la restul te-ai dat prieten cu sefu si ai dat-o in diverse.

  Nu doar Oprescu, ci si cellalte javre de primari. Pentru ca se afla in curtea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *