România Klausului bine tăcut

Ziua de ieri a fost, cel puțin așa o văd eu, o bornă deloc reușită în cv-ul de președinte al lui Klaus Iohannis. După ceea ce s-a întâmplat în Parlament, ochii tuturor s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni. Așteptarea unei ieșiri publice a lui Herr Klaus a devenit aproape insuportabilă.

Lumea devenea virulentă, lumea cerea o reacție cât se poate de puternică din partea omului care ne-a promis, ferm, apăsat, imediat după ce a ieșit președinte, că vom pune punct și o vom lua de la capăt.

Culmea, de ziua Cucului, toată lumea tânjea după blestematul cuc de la Cotroceni.

Ce a ales Iohannis? Să dea următorul comunicat pe Facebook:

”În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege. Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță. Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție. Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor.

O reacție atât de ștearsă, de lipsită de vigoare, aparținând parcă unui om resemnat. Sau poate unui om care chiar coabitează bine cu Ponta și gașca lui de impostori. Nu e bine, domnule Iohannis, nu e deloc bine. Așteptarea românilor în ceea ce vă privește este una atât de mare, încât, dacă reușiți să îi dezamăgiți așa de repede, nimeni nu poate știi ce va urma să se întâmple.

Cu atât mai mult cu cât oamenii sunt conștienți de puterea votului și a vocii lor.

04-iohannis-db-02_01_1fd98095a9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *