România frumoasă – azi, Delta Dunării

Ne-am obișnuit ca de fiecare dată când avem ocazia să vorbim despre țara noastră, să o facem la un mod cât mai negativ. Vorbim despre politicieni corupți, despre oameni leneși, despre cerșetorii care invadează Europa.

Despre lipsa profesionalismului, despre ce bețivi suntem. Ne uităm numai către locurile mizere și insalubre și nu părem a fi dornici să căutăm și lucruri frumoase despre această țară. Așa cum o face, de exemplu, de fiecare dată când vine pe aici, Prințul Charles. Cel care a transformat Transilvania într-o adevărată mină de aur pentru turismul nostru. Prea puțin exploatată, însă.

Și Transilvania nu este singurul loc cu adevărat minunat din această țară. Avem Transalpina și Tansfăgărășanul. Avem munți falnici și frumoși, cu niște trasee și peisaje incredibile. Avem unele din cele mai frumoase cascade naturale din lume, unele despre care chiar nici noi nu știm. Suntem cu adevărat o țară frumoasă, păcat că este locuită, dacă ar fi să ne luăm după unele glume.

delta

În același registru al locurilor cu adevărat magice se situează și Delta Dunării. Este locul de la noi unde nu am ajuns încă, dar pe care nu ai cum să nu îl adori, chiar și privindu-l de la depărtare, prin filme sau poze. Știați că Delta Dunării este mereu, inclusiv cu partea sa din România, prezentă la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena?

Despre Delta Dunării, despre tot ceea ce înseamnă ea, ca floră, faună, chiar și ca geologie sau hidrologie, s-ar putea scrie mii de rânduri și s-ar înregistra zile întregi de emisiuni. Cred că știe toată lumea că Rezervația Naturală Delta Dunării este o parte extrem de importantă a Unesco World Heritage Centre (Patrimoniul Mondial Unesco), acolo unde, de la noi, mai regăsim și Mănăstirea Horezu, Bisericile pictate din Nordul Moldovei sau centrul vechi istoric din Sighișoara.

Atâtea locuri frumoase, atât de puțină implicare din partea autorităților pentru a le face rentabile, pentru a le aduce în centrul interesului turistic, pentru a le promova și, hai să nu ne mai ascundem după vorbe, să le vindem cât mai bine. Asta deși oamenii din zona Deltei Dunării fac eforturi mari pentru a oferi cele mai bune condiții turiștilor care vor  veni la ei.

Iar un exemplu elocvent în acest sens sunt cei de la Danube Delta Resort, singura locație din Delta Dunării premiată doi ani la rând la Gala Turismului Românesc, pentru cele mai bune servicii turistice. Așadar, pentru orice caută cazare în Delta Dunării, pensiuni în Delta Dunării, cel mai bun preț de cazare în Delta Dunării îl găsesc la Danube Delta Resort.

Mai rămâne doar și ca autoritățile să își dea un interes mai mare față de această zonă și ca Ministerul Turismului chiar să își ia în serios rolul pentru care a fost creat. Pentru că restul îl avem de la natură. Sau Dumnezeu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *