România diluată

Au fost multe momentele în care ai fi putut să spui că țara asta a fost supusă ultimelor și celor mai crunte umilințe. Că au făcut tot ce se putea mai rău și că gata, nu mai există nimic ce ni se poate întâmpla.

Ne-au furat tot ce se putea fura: viitor, speranțe, bugete, șanse.

Ne-au ucis tot ce se putea ucide: copilărie, tinerețe, maturitate, bătrânețe. Ne-au ucis viitorul, având grijă să ucidă și tot ce aveam mai bun din trecut. Dar mai ales prezentul.

Ne-au lipsit de tot ceea ce se putea: de educație, de credință, de lideri și de clasă politică. Ne-au lipsit de dreptul de a ne putea privi cu demnitate în ochi. Bine..și noi i-am lăsat, ne-am complăcut în jocul ăsta mizerabil.

Am găsit cumva resursele să ne ridicăm, să mai facem o glumă,să ne ștergem de praf și să o luăm de la capăt. Mai mult inerțial. Repetându-ne, aproape ca o rugăciune: „Hai, bă, ce naiba se poate întâmpla mai rău?„

Uite că se poate. De câteva săptămâni asistăm aproape perplecși la un adevărat rechizitoriu, mai rău ca la Nurnberg. Un rechizitoriu care vorbește de un stat ce a comis în mod voit genocid împotriva propriului popor. Pentru că despre asta este vorba, oameni buni, despre un stat care pur și simplu lucra în mod voit la uciderea voastră, a noastră, a celor dragi ai noștri.

Nu am nici cel mai mic dubiu că ancheta lui Tolontan este doar vârful icebergului. Că lucrurile nu se vor opri aici. Deja discuțiile se mută pe tema medicamentelor cu efect 0. Apoi am putea afla, de ce nu, că eram operați și de oameni care nu aveau nicio pregătire în domeniu, de șomeri din industrie care au fost recalificați în câteva luni pe posturi de chirurgi.

Și Dumnezeu știe unde este limita. De fapt, cred că Dumnezeu este răspunsul la această situație. Cine își permite să nege existența Lui, să se uite la poporul ăsta maltratat, schingiuit, otrăvit și ars de propriul său stat, de proprii săi lideri și care, cumva, într-un mod cu totul miraculos, tot supraviețuiește, spre ciuda și disprețul tuturor.

5735647e682ccf69802d9635

 

Editorial publicat și pe PoliticScan

One thought on “România diluată”

  1. ionut ce a-a intimplat la Hexipharma nu este un caz izolat .Statul stie acest lucru dar tace deoarece vrea sa incaseze niste nenorocite de taxe Toate firmele din tara cauta sa faca din…bici si daca se poate sa si trosneasca .Tot ce se poate se falsifica pentru a rezulta un pret mic de vinzare .Se vand marfuri dubios de ieftine deoarece sunt contrafacute.Fabricantul si comerciantul trebuie sa faca profit .Statul vrea sa ia si el /cu toate ca nu contribuie cu nimic /cei saizeci la suta din fiecare afacere ca de banii sunt tipariti de el .Omul conteaza mai putin deoarece societatea in care traim este pe zi ce trece din ce in ce mai individualista.Contez eu si familia mea si mai putin omul sau grupul de linga mine.Mai periculos dacit comunismul este individualismul .Individualistul asemeni comunistului este ateu nu are nici o mila pentru cei din jurul sau,el vrea doar profitul maxim intr-un timp minim .Acest tip de cetatean este incurajat de stat este daca vrei omologul omului de tip nou promis de ceasca .Este incurajat deoarece statul nu are resurse suficiente si de calitate pentru toti cetatenii sai si este obligat sa accepte pe piata o marfa de proasta calitate cu conditia ca ea sa fie ieftina tocmai pentru a face cit mai rapid schimbul marfa /bani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *