Române, fii demn…nu sta capră !

Ne aflăm astăzi la mai puţin de 24 de ore de momentul în care începe votul pentru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Ziua de mâine este una definitorie pentru viitorul nostru. Indiferent de decizia care se va lua. Până acum au vorbit ei, fie că ne referim la cei care cer suspendarea lui Băsescu, fie la cei care îl apără.

Acum e rândul să vorbească poporul.

Dar aici avem o problemă. Unii spun că poporul e bine să nu mai vorbească. Ci să stea cuminte în casa lui, eventual să fugă în munţi, să se ascundă sub valurile Mării Negre. Iar unii aplaudă o astfel de invitaţie.

Sunt oameni pentru care demnitatea, curajul unei lupte, par înlăturate din ADN-ul lor personal. Şi care consideră că acest popor chiar este unul de proşti. Nu că nu am avea din aceştia.

Române, eu nu am să îţi spun niciodată cum să votezi. Eu îmi cunosc alegerea mea, o port cu mine din 2001, an când am devenit membru PNL. Dar pot să îţi spun că ai responsabilitatea morală de a nu fugi de o decizie !

Cum vei mai putea tu, ca om, să îi onorezi pe toţi tinerii care în 1989 au murit tocmai pentru aţi oferi ţie şansa de a putea să îţi alegi conducătorii pe care îi vrei şi pe care îi meriţi’?

voteaza

Te-ai gândit cum ar fi arătat viaţa ta acum, dacă şi acei tineri care au ieşit pe străzile Bucureştiului în Decembrie 1989 ar fi pus de un boicot mic, scurt, de weekend? Uită-te la imaginile din Coreea de Nord..cam acolo am fi fost.

Române ! O ştiu eu şi o ştii şi tu: în multe momente ale istoriei noastre ştim să ne ridicăm deasupra tuturor şi să decidem noi viitorul nostru.

Mâine este o astfel de zi. Eşti susţinător al lui Traian Băsescu? Du-te la vot şi pune ştampila pe nu şi fă ca astfel preşedintele tău să se întoarcă în fruntea poporului.

Nu îl mai vrei pe Băsescu? Nu aştepta să aleagă alţii pentru tine. Tu şi votul tău aveţi şansa schimbării în mână.

Ne place istoria noastră, cea plină de bărbaţi eroi: de la Burebista, Decebal, până la un Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazul.

Nu şterge cu buretele istoria demnă a unei ţări, lăsând un bufon fără cal dar cu maro la fund să se întoarcă triumfător în fruntea ţării, mizând pe indiferenţa ta !

VOTEAZĂ DACĂ EŞTI VIU !

3 thoughts on “Române, fii demn…nu sta capră !”

 1. Nu va fie frica! Basescu pica!

  Dl. Ponta a semnat tratatul secret cu Federatia Rusa
  Indiferent de rezultat Rusia sprijina guvernul roman
  Se va interveni in forta
  Din 30 iulie s-a terminat cu partidele si cu presa si tv vanduta occidentului
  Parlamentarii si primarii lui basescu toti la puscarie in 24 de ore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *