România trebuie salvată de PSD

După o nemeritată, dar atât de frumoasă perioadă de pauză, am revenit pe aici. Voiam să scriu despre cum a fost 2017 pentru mine, despre planurile pe acest an. Mi-aș fi dorit să evit cât mai mult discuțiile pe teme de politcă și mai ales, aș fi vrut atât de mult să ne ținem un pic departe de zgomotul acesta oribil în care este ținută țara de mai bine de 1 an de zile, de când PSD a câștigat alegerile.

Oricât aș fi vrut, nu se poate. Iată, aseară, PSD a reușit performanța să își dărâme al doilea guvern consecutiv în mai puțin de 6 luni de zile. Asta de performanță de partid de opoziție, nemaiîntâlnită în nicio altă țară din lume. Dar, lăsând un pic zâmbetele deoparte, cred că este evident pentru toată lumea că PSD, chiar dacă încredințat cu votul oamenilor în 2016, nu mai merită și nu poate să asigure o guvernare stabilă pentru țară.

Singura lor preocupare în tot acest an a fost dinamitarea justiției, dezechilibrarea economică a țării și punerea în pericol a prezenței noastre în cadrul Uniunii Europene. Sunt tot atâtea argumente pentru ca președintele Iohannis, peste câteva zeci de minute, să ia în mână frâiele țării și să forțeze înlăturarea PSD de la guvernare.

Orice altă reacție a lui Iohannis va genera o dezamăgire extrem de mare în rândul oamenilor, deloc puțini, care îl privesc ca pe ultimul sprijin în lupta contra derapajelor social democraților. Iar dacă Iohannnis își mai dorește un al doilea mandat, atunci azi, la 12:30, va face gestul politic cel mai firesc.

Cât despre PSD, nu prea mai sunt multe de spus. Partidul acesta a ajuns la cel mai jos moment al său din punct de vedere al calității, al existenței ca și partid, al prestanței publice. Nici nu se putea altfel, atunci când primadonele tale sunt Codrin Ștefănescu, Pleșoianu, Olguța, Gabriela Firea.

Dar aici nu mai este vorba de PSD. Vorbim despre România în anul Centenarului, luată captivă de cei mai josnici oameni posibili. Ce facem, o lăsăm să fie siluită sau încercăm să o salvăm?

Leave a Reply

Your email address will not be published.