Roma, Napoli, Madrid…

Unul din capitolele unde cu adevărat clasa politică de la noi a rămas corigentă este cel al dreptului la liberă circulație a românilor în toate statele membre, prin includerea României în spațiul Schengen. Nici nu prea mai contează cu adevărat dacă este sau nu un joc politic, dacă cu adevărat România nu îndeplinește unele criterii (deși, mai toate sursele oficiale europene confirmă că România respectă toate aceste criterii de aderare). Nici nu prea contează că și pe plan intern Schengen este doar un subiect de bătălie politică și mai puțin un motiv de îngrijorare și de căutare de soluții pertinente.

Iar când auzi cum cele mai importante state membre ale Uniunii Europene discută despre cum să limiteze accesul la muncă în statele lor, nu ai cum să nu te întrebi: noi pentru ce am mai intrat în Uniunea Europeană? Doar ca să aibă o piață de desfacere pentru tot ce nu doresc ei?

image

Pentru că aici principalii care suferă sunt oamenii obișnuiți, cei cărora li s-a spus la început că vor fi cetățeni europeni de primă mână și care acum se văd puși în fața unui cu totul alt fapt. Tocmai de aceea, intrarea măcar cu frontierele aeriene în Schengen, asta cu atât mai mult cu cât românii au, acum mai mult ca oricând, atât de multe opțiuni de a se putea deplasa în orice colț din lume cu ajutorul zborurilor low-cost. Prețuri bilete online, prețuri București – Napoli, București – Roma sau bilete de avion București – Madrid nu mai sunt acum niște iluzii, ci au devenit o căutare frecventă pe internet, folosită de extrem de mulți români, mai ales că aceste destinații reprezintă și principalele zone unde românii merg să muncească.

Iar cei de la Blue Air au venit în sprijinul celor care vor să meargă cu avionul, printr-o serie de facilități: bagajul de mână gratuit este de 10 kg, mult mai mare decât la restul operatorilor, zboruri directe pe aeroportul principal, plus o bine dezvoltată rețea online atât de căutare a biletelor cu tarifele lor, cât și prin prisma modalității de plată. Într-un cuvânt: servicii gândite să vină în sprijinul clienților: modalități de plată multiple, preflight reminder (mail trimis pasagerului cu 2 zile înainte de zbor, în care îi sunt oferite toate informațiile necesare).

Mai rămâne doar ca și autoritățile statului să își respecte cetățenii și promisiunile făcute și astfel de zboruri vor deveni cu adevărat principala modalitate de transport pentru românii care vor să călătorească afară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *