Reguli pentru intretinere piscina daca doresti sa te bucuri de apa curata si sanatate

Sa detii propria piscina poate fi unul din cele mai avantajoase lucruri, deoarece nu vei avea niciodata nevoie sa stai la coada pentru a intra la strand si nu trebuie sa imparti piscina cu necunoscuti. Avantajul de a avea propria piscina este chiar mai mare in acesta perioada cand noul virus, Covid-19, a pus pe butuci o multime de parcuri acvatice si stranduri. Insa, chair daca ai propria piscina, trebuie sa tii cont de anumite notiuni si reguli pentru intretinere piscina.

Pentru a putea inota in siguranta, sunt esentiale mici lucrari de intretinere la piscina proprie. Enumeram etapele pentru o curatare eficienta, permitandu-ti sa te bucuri de apa curata care este sigura pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Instrumentele necesare:

-un tester de apa;

-o plasa de aterizare;

-o perie ; 

-un burete;

-un vid de bazin (manual sau automat);

-o linie de curatare a apei;

-un regulator de pH;

-un floculant;

-un distribuitor de filtru de nisip;

-un algicid;

-un produs de tratare a apei (clor, brom, oxigen activ sau PHMB).

Pasii pentru mentinerea unei piscine sunt urmatorii: 

-Intretinerea unei piscine incepe intotdeauna cu un tratament de suprafata. Folosind o plasa, denumita minciog, indeparteaza mai intai toate resturile de plante suspendate, apoi, cu un aspirator manual sau automat (si, eventual, dupa utilizarea unui floculant), scapa de resturile organice depuse in fund.

-Nu uita sa freci peretii (precum si partea de jos) folosind o perie potrivita. Aceasta va elimina numeroasele microparticule care s-au instalat acolo. De asemenea, acorda atentie liniei de apa care promoveaza depunerea particulelor si, prin urmare, dezvoltarea bacteriilor. Ar trebui curatata o data sau de doua ori pe luna cu un burete si o linie de curatare a apei.

-Acum trebuie sa mentii calitatea apei din pisicna la un nivel optim. Daca apa din piscina este acoperita cu alge, adauga algaecide. Doza de produs necesara depinde de tratamentul dorit: consulta intotdeauna instructiunile furnizorului. Pentru a preveni raspandirea de virusuri, ciuperci sau bacterii, foloseste produsul de tratare a apei (clor, brom, oxigen activ sau PHMB) in conformitate cu recomandarile furnizate de producator. Acestea pot interfera cu nivelul de pH al apei tale. Acesta este motivul pentru care trebuie sa utilizezi un tester de apa si sa mentii nivelul pH intre 7 si 7.4 folosind un regulator de pH.

Clorul este folosit pentru a dezinfecta apa din piscina si are uneori un miros caracteristic. Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de prioritate pH-ului atunci cand iti mentii piscina. Daca pH-ul este echilibrat, cu greu vei observa efectul altor produse de curatare.

Iata ce iti trebuie: un tester de calitate a apei si un pH Min sau pH Plus.

Este absolut necesar ca orice detinator de piscine sa aiba un astfel de dispozitiv pentru a verifica in mod periodic calitatea apei. In calitate de proprietar al unui bazin, este normal sa doresti sa inoti in apa curata. Clorul este cel mai folosit dezinfectant. Acesta iti permite sa elimini bacteriile prezente in piscina. Clorul este disponibil sub mai multe forme: 

Role de clor: sunt utilizate pentru a mentine echilibrul nivelului de clor din piscina ta. Este recomandabil sa asezi rolele in skimmer sau intr-un distribuitor plutitor. Aceste dispozitive permit o difuzie lenta si optima a clorului in intregul bazin. 

Granule de clor: Granulele de clor sunt utilizate pentru tratamentul impotriva socurilor din piscina ta. Acest tip de tratament este necesar atunci cand redeschizi piscina sau cand apa din piscina ta este verde. Daca piscina ta nu este echipata cu un skimmer, poti utiliza, de asemenea, granule pentru a mentine nivelul clorului din apa.

Clor lichid: Acest tip de clor este utilizat si pentru tratamente de soc. De asemenea, este recomandat piscinelor echipate cu un dispozitiv de dozare automata.

Granule HTH: Acesta este un tip specific de granule de clor. Clorul HTH este singurul clor pe care il poti utiliza daca piscina ta este echipata cu ionizator. Prin urmare, va trebui sa cumperi acest produs putin mai scump decat celelalte.

Chiar si cel mai bun filtru din lume nu reuseste sa opreasca cele mai fine particule. Din fericire, exista o solutie: floculantul. Acest produs de curatare aglomereaza mici impuritati, astfel incat 10 particule minuscule se aduna si formeaza doar o particula mica suficient de mare pentru a fi indepartata de filtru. Este posibil ca floculantul sa formeze o reflectare alba in partea de jos a bazinului. Acestea sunt impuritatile care s-au coagulat. Pentru a scapa de ele, trebuie doar sa le aspiri.

Nivelul (TH) din piscina ta este uneori prea mare. Acest exces de calcar poate provoca aparitia unui depozit alb la nivelul conductei de apa. Poti reduce TH-ul din piscina adaugand in apa un produs anti-calcar.

Iata si avantajele de a avea propria piscina:

O piscina iti ofera posibilitatea de a impartasi momente conviviale si unice cu cei care va sunt dragi. Bucura-te de o seara dulce de vara cu prietenii langa apa, poti impartasii o masa in familie, admirand reflectiile soarelui pe apa. Cu o piscina, fericirea si placerea de a fi impreuna sunt la indemana in orice moment.

O piscina este, de asemenea, un spatiu de locuit unde te poti relaxa si destinde. Este oportunitatea pe care o astepti pentru a scapa de toate in timp ce stai acasa.

Si daca doresti sa te mentii in forma, piscina poate fi transformata si intr-o zona de agrement, accesibila oricand. Astfel, poti practica aquagym, aquabike, inot sportiv.

O piscina este tot ce iti trebuie pentru a te distra toata vara, in siguranta, la tine acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p