Regele Mihai – ce şansă a ratat România

Am urmărit aseară, fără să clipesc o secundă, documentarul de pe TVR legat de Regele Mihai. Un documentar de excepţie, un documentar despre unde ar fi putut fi această ţară dacă alegerile oamenilor ar fi fost altele.

Am revăzut cu drag oameni de excepţie ai acestei ţări: Eugen Ionescu, Corneliu Coposu, Alexandru Paleologu, Doina Cornea, Ticu Dumitrescu.

Am revăzut şi un Dinu Patriciu tânăr, pasionat, apărând un Rege ce era umilit chiar pe pământul ţării ce o iubea cel mai mult. Şi nu am putut să nu mă întreb: unde am fi fost noi astăzi dacă în anii 90 s-ar fi reuşit revenirea la Monarhie?

M-am scuturat din visare şi am schimbat canalul. Preşedintele suspendat şi beţiv tocmai ce urla: “Paiaţa de la Cotroceni va plăti în faţa legii”..nu, nu îşi făcea autocritica..vorbea de preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Vorbeam mai sus de alegeri şi de un dacă…Pe 29 iulie nu ne putem permite iarăşi riscul unui dacă…România are şansa de a reveni la normal, să nu o ratăm iarăşi.

2872

11 thoughts on “Regele Mihai – ce şansă a ratat România”

 1. Bine punctat. Problema este ca in ’90 Iliescu si sleahta au facut tot posibilul pentru a opri venirea Regelui in tara, iar in vremurile noastre Basescu isi permite declaratii jignitoare la adresa Regelui.
  Ce sa alegi dintre 2 rele? Raul mai mic? Eu m-am saturat sa tot joc cartea asta cu raul cel mai mic, astfel incat la referendum tai ambele tabere si-mi scriu optiunea proprie:
  Monarhia Salveaza Romania!

 2. basescu a facut si ceva mai grav decat Iliescu…a avut tupeul mojic sa-si ” incropeasca” o monarhie ” paralela”, nerecunoscuta de Casa Regala!

 3. Naturalule, te tratezi cumva ? Daca nu, eu zic sa incepi repede, repede. Esti singurul monarhist pe care-l aud ca nu-si doreste demiterea lui Basescu. Ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva esti un mic ungurean sub acoperire.

  PS: Ionut, trebuia cumva sa-i zic natarau?

 4. scopul nu scuza mijloacele.

  referendumul o sa pice.
  si totul datorita handicapatilor din psd.
  in loc de o intrare decenta la guvernare si o demitere a lui Base planificata cu creierul, nu cu curul.
  au stricat totul.
  si au dat dovada ca nu au dreptul sa reprezitne romanii.
  asa ca mai toleram 2 ani pe Chiorul.

  ps
  pacat de PNL.
  nu prea imi vien sa cred ca o sa iasa nepatati din toate excrementele care emana PSD_ul

 5. Observ ca se vorbeste insistent de furtul (plagiatul) lui V.Ponta si alti din USL,PDL,hotii,deturnari de bani ,tot felul de mijloace de a se imbogati cei care au ajuns intr-un fel sau altul langa ciolan,dar sa raspunda cineva ,cu capul,cu sacul,cu casa ,cu contul,etc nu observ ca se vrea de nici unul din partidele care vin la putere,decat prin ochiri a membrilor celuilat partid.Daca cineva aduce in discutie asa ceva ,imediat se trece in defensiva cu fraza;sa terminam odata cu trecutul si sa trecem la treaba.Ca si cum ai zice ;cine a furat pana acuma ,sa fie fericit,sa ramana cu ce a furat,dar deacuma incolo gata ,s-a terminat,nimeni nu mai are voie sa fure pentru ca va fi pedepsit.Ceva nu mi se pare in regula aici.Deci,ca sa inteleg bine,ala sa imbogatit,sa realizat,sa ridicat ,pe scara sociala,politica,financiara,etc.cum doriti,restul societati,care a fost mai ghinionista ,sa nu fie aproape de foc ,sa moara de frig,sa nu vada nici fumul pentru ca a vrut sa traiasca mai cinstit,sa nascut mai tarziu,na a avut un unchi,o matusa Tamara sau cate si mai cate alte motive,NU SI NU,nu mi se pare corect.Nu vreau sa incit la continuarea acestor practici,ci doar sa se faca dreptate cu mijloace legale si democratice.Ma tem ca asta se va intampla cand va zbura porcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *