Referendumul referendumului referendumurilor

România ar trebui, în cel puţin un an, să aibă un salt la fel de spectaculos ca cel al Simonei Halep in WTA, la capitolul democraţie.

Asta pentru că suntem, asta e sigur, cel mai consultat popor. Dacă toată lumea îşi impune referendumurile, vom avea:

– referendum pentru revizuirea Constituţiei

– referendum pentru Roşia Montana

– referendum pentru câinii maidanezi

– referendum ca să mai ştim dacă vrem referendumuri.

Voi ce referendumuri mai vreţi? Hai cu ele acum, cât sunt la modă !

referendum_badge

6 thoughts on “Referendumul referendumului referendumurilor”

  1. Si care-i problema ta? E foarte corect. Se aduna mai multe probleme majore si se face un singur referendum pe an cu posibilitatea de a vota diferit pentru fiecare problema. Si uite asa politicienii ajung sa o suga un pic si sa li se dea peste bot sau spaga, dupa caz.

    1. @nevermind stim amandoi bine ca nici in cele mai democrate state nu se fac atatea referendumuri. Pentru ca, in principiu, politicienii votati uninominal, se duc si se consulta cu alegatorii asupra legilor ce sunt promovate si cum sa voteze.

  2. @ Ionut

    In statele alea democratice nu se fac multe, dar se face unul mai mare cu probleme majore la X timp. Pana si in Italia, care numai campioana democratiei nu e. Argumentul tau este de fapt un argument in favoarea ideii mele. TOCMAI pentru ca NU avem politicieni care sa aibe un minim bun simt si care sa-si aminteasca mai des de o data la 4 ani de turma.

    Vrei exemple?
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15503603-crin-antonescu-despre-interventie-americana-siria-romania-din-punctul-vedere-sustinerii-parlamentare-prima-linie-unei-asemenea-formule-interventie.htm

    M-a intrebat Antonescu daca vreau razboi? Trec peste faptul ca a pus botul la manipularea media a sua si orice om cu internet se abtine dracului macar. Vreau si eu un raspuns, te rog.

    Desi se face misto de el si-si alege subiecte controversate pentru mediatizare, Cernea are mai multa coloana vertebrala decat presedintele tau.

  3. Pe model elvetian :) Parca acolo se mai procedeaza asfel. O problema sociala intrata in dezbatere publica, hop si un referendum pe tema asta…

  4. @ Danny

    Chiar daca mi-as dori, sunt constient de limitari si costuri. Unul pe an pentru mai multe lucruri si fara cvorum, ar fi ok. Exista si un revers al medaliei: poate exista posibilitatea sa se ia hotarari cretine pe baza de turma emotionala. De ex: stat bisericos versus stat laic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *