Referendumul local organizat în Alba, cu tema Roşia Montana – bani aruncaţi degeaba !

La început nu am dat importanţă acelei reclame cu referendumul pe tema Roşia Montana.

Apoi am văzut că a re-apărut măicuţa Maia şi am zic că trebuie să fie ceva serios la mijloc. Aşa că am trecut la documentare.

Ce avem:

– CJ Alba a decis să organizeze un referendum local pe tema repornirii activităţii de minerit din Apuseni.

– avem o întrebare idioată: “Sunteţi de acord cu repornirea mineritului din Apuseni şi cu exploatarea de la Roşia Montana” – logic că toţi oamenii de acolo vor să trăiască mai bine, să aibă şi ei o sursă de venit. Atâta timp cât nu le oferi şi o altă alternativă, ce te aştepţi? Să spună nu?

– ce mai avem? Păi avem situaţia hilară în care, oraşe afectate direct de redeschiderea mineritului, nu sunt consultate la referendum. De exemplu: Alba Iulia sau comunele de pe Valea Arieşului, ce vor fi direct afectate.

Ce nu avem?

Nu avem cadrul legal pentru organizarea şi validarea unui astfel de referendum. Nu a fost organizată dezbaterea publică. Plus că, la urma urmei, emiterea autorizaţiei de funcţionare a exploatării de la roşia Montana tot de la Minister trebuie să vină.

Dar ca să vedeţi cât de în serios iau cei de la RMGC acest referendum, ia uitaţi cum merg ei din poartă în poartă cu daruri de aur…aur pentru ei…

315734_3451086735280_1492845057_n Sursă foto: aici

6 thoughts on “Referendumul local organizat în Alba, cu tema Roşia Montana – bani aruncaţi degeaba !”

    1. @adrian eu initial nu am acordat importanta subiectului, pana cand am vazut ca oameni de acolo imi trimiteau semnale ca e ceva necurat

  1. Iancule …atunci cand au inceput { pe toate posturile ….si pe ” antene” } incepusera cu “interviul” luat unei femei varstnice, unei femei amarate si asta m-a facut sa uit cealalta reclama spre RMGC….sti c-a mai fost una …Am uitat pana si ca …cel putin aia din prima reclama n-aveau nici in clin nici in maneca cu Rosia Montana . Poate ca nici astia din spotul de acum , asta despre care faci vorbire tu si altii ca tine…Insa fara discutie ca acolo si-n toate zonele …miniere sau de orice fel TREBUIESC rezolvate problemele existente .Chestia despre care vorbeste ” adrian ” si pe blogul sau, aia cu ” ungurii destepti ” care la nici 30 de Km distanta traiesc ” foarte bine din turism”….aia-i { fara suparare domnu’ Adrian ! } mancatorie de cacat . Daca in zona respectiva ar locuii , ar traii….cateva sute de oameni….{ inmultim cu trei sau patru si aflam o medie } atunci …da se poate ca oamenii respectivi sa construiasca cate o ” pensiune” prestand ” turism rural ” sau agricol …sau cum i-o spune .Dar ce te faci domnu’ Adrian cand cu trei sau patru sau cinci trebuie sa inmultesti un numar urmat de trei , patru sau cinci zerouri ….sau mai multe ?Chiar ai vezi pe toti astia transformandu-se in….gazdoi ?De cand se tot mananca cacat despre minele romanesti ca sunt nesigure si mineralele din subsol { era vorba despre carbune evident } nu sunt de buna calitate ? De prin ….92-93 adica cam de cand Roman nu mai era prim ministru iar Ion Iliescu a vazut ca nu mai poate conta pe sprijinul ” minerilor “Insa nu numai minerirul trebuieste reluat ci si …alte industrii….Nu vede nimeni cati bani se platesc pentru un ….simplu autobuz….Una peste alta frate Iancule si stimate adrian…..eu sunt de acord ca minele din apuseni trebuiesc redeschise , retehnologizate ….repornite , insa …de catre Statul Roman nu de RMGC …lasa-i dracului ca aia nu vin acolo DOAR pentru gold silver ci si pentru…..uraniu , care-i mai scump decat cele doua elemente de mai sus , amandoua la un loc !N-am nimic impotriva investitorilor privati si pot manca si eu aceiasi bucata de cacat si anume ca ” statul este un prost administrator ” insa….OAMENII ACEEEIA SI ALTII , TREBUIE SA TRAIASCA SI IN ZILELE NOASTRE DACA N-AI BANI ….Uite cea mai proaspata stire : doi insi ingropati de un mal de pamant in timp ce cautau fier vechi…amandoi morti , amandoi lasand in urma….6 copii. Ce credeti ca aia se amarau sa caute fier vechi doar asa de distractie sau ca….second job ? Cat credeti ca puteau castiga in urma vanzarii materialului metalic pe care poate puteau sa-0l scoata de acolo ? 3 paini si o bucata de salam si…un pachet de tigari ? Zi Iancule ca vad ca adrian…este foarte multumit c-ati ” fost pe aceeasi lungime de unda ” …c-a mai crapat un drac !

  2. Eu am mers mai departe si am zis ca, banii find aruncati degeaba, sa li se impute de catre curtea de conturi alora care au manarit chestia asta.

  3. @Adrian….m-ai inteles gresit , fie eu m-am exprimat gresit fie dumneata ai inteles gresit . Nu dumneata manaci cacat ci….toata treaba asta cu Rosia Montana….este o mancatorie de cacat la care ne invita, aia de vor sa deschida sau mai precis sa redeschida exploatarile respective….si nu numai aia dar…..aia in mod special .Si daca ai fost atent, eu am spus foarte clar ca : TREBUIE DESCHISE EXPLOATARILE …..PENTRU CA OAMENII SA AIBA LOCURI DE MUNCA SI PITA PE MASA !Si am mai spus la fel de clar ca si eu sunt gata sa mananc aceeasi bucata de cacat spusa de 22 de ani incoace , si anume ca : “statul este un prost administrator ” ! Atata-m spus si daca vei citii mai atent, vei vedea ca n-are rost sa te superi ci….dimpotriva . 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *