Recolta la BAC este la cote foarte bune – 55.4%

Aşa cum pe vremea lui răposatul nea Nicu se raportau şi 12 tone la hectar recolta de grâu, deşi noi abia dacă scoteam 5, hai, poate 6 tone, la fel şi anul acesta, după doi ani de secetă puternică, promovabilitatea la BAC a crescut cu peste 9 procente.

Care să fie motivele? Mulţi ar spune că schimbarea politică de anul trecut i-a determinat pe tineri să înţeleagă că urmează un viitor de aur pentru ţară, că odată coabitarea consolidată, va curge lapte şi miere pentru absolvenţii de BAC.

Alţii, mai cârcotaşi din fire, vin şi spun că anul acesta au lăsat-o oamenii mai uşor cu monitorizarea video, că subiectele puteau fi lejer rezolvate şi de un copil de clasa a VII-a, mai pe scurt, că al nostru guvern ar fi făcut tot ce se poate ca rezultatele să fie bune, ca să nu fie rele.

Da, au mai existat şi mici scăpări, a se vedea autobuzele aduse să ia tinerii la Parchet şi controalele devenite pe alocuri porno, oamenii legii pipăind şi ce era de nepipăit în căutarea de fiţuici.

Oricum o dăm, marea problemă a ultimilor 23 de ani rămâne: ce facem cu cei care se trezesc cu diplome dar nu ştiu să facă nimic? Unde îi încadrăm?

bac

6 thoughts on “Recolta la BAC este la cote foarte bune – 55.4%”

 1. Iancule…12 tone/ha la grau era posibil sa se fi cules vreodata , problema era cand se raportau 12 tone/ha la… orez !!! Referitor la BAC…frate daca nu sti precis ce vei face in viata , daca nu sti precis ca doresti sa urmezi o anume facultate …ce-ti trebuie neeaparat BAC-ul ? Ca sa se laude patronul la care vei fi angajat ca are un anume numar de bacalaureati ce spala closetele prin moll ?! Asta in situatia in care ai ” sansa ” sa gasesti un astfel de loc de munca fireste . Cei trei copii ai mei care au urmat cursurile unor facultati { Politehnica , Constructii sau Medicina } s-au pregatit pentru examenul de BAC…incepand din clasa a XII-a si tot considerau c-o fac cam tarziu !!! L-au luat totusi cu 8 cu 9.50 si cu 10 ! Astia…dupa ce ca nu stau nici macar in clasa a XII-a sa invete …dupa ce ca stiu precis ca parintii vor da gologanii { ” sa-si vada copilul c-o tyreapta mai domn ” vorba lui A.Paunescu } mai fac si nefacute , mai au si pretentii . Este adevarat insa ca , modalitatea ” autoritatilor” de a opri fenomenul respectiv , aia a fost jalnica daca nu chiar …de rasul si oprobiul lumii . 8)

  1. @marian pai ai dreptate, dar atunci sa se reinfiinteze scolile profesionale si sa se renunte la simulacrul asta de BAC pentru cei care oricum nu vor face nimic cu el mai departe

 2. Ce facem cu cei care se trezesc cu diplome dar nu ştiu sã facă nimic?

  Îi facem popi. La cîte biserici se tot construiesc în Rrromânia are BOR grijã de prostime…

  1. @voicu e parerea ta. Sa stii ca a fi preot, preot adevarat, presupune multa cunoastere, psihologie si inteligenta.

 3. @ Ionut

  Pentru a fi preot, corect. Doar ca nu prea avem preoti, ci POPI. Pentru asta e suficient daca esti javra si nesimtit. Cu sau fara bac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.