Răzvan Burleanu – când politicul face praf fotbalul.

După parcursul sub orice critică al naționalei de fotbal al Campionatul European din Franța, lucrurile au început să se agite un pic în jurul FRF. Iar personaj central al acestei furtuni a devenit actualul președinte al Federației, Răzvan Burleanu. Adus cu atâtea surle și trâmbițe, omul a reușit în scurt timp să dezamăgească. Iar asta în condițiile în care fotbalul românesc nu a mai cunoscut alți conducători în afară de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Dar cine este Răzvan Burleanu?

Nu un fotbalist cunoscut, nici un nume din zona arbitrajului, Răzvan Burleanu a apărut în peisaj ca președinte al Federației Române de Minifotbal. Reușind ceva performanțe în acea zonă, reușește să apară din senin și să câștige apoi alegerile pentru conducerea FRF, ce au avut loc în martie 2014.

dancu-burleanu-cropat

Mai țineți minte cum a reușit el acest lucru? Fix în acea perioadă, mai exact cu o zi înainte de alegerile de la FRF, o veste bombă cădea peste România: Gică Popescu era condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor. Era scos din joc astfel cel ce era privit de mult timp ca succesorul lui Mircea Sandu în fruntea fotbalului românesc. Iar în locul lui venea Burleanu, un om despre care se spune că are relații bune cu politicul. Fie că vorbim de Traian Băsescu, cum spun unii, fie că ne uităm înspre Liviu Dragnea și Vasile Dâncu.

Cu Dâncu, Burleanu chiar a „colaborat„ foarte bine în ceea ce privește scandalul redeschiderii Național Arena, când cei doi invitau Primarul Capitalei de la acea vreme, Răzvan Sava, să dea drumul unei arene ce nu avea agrementul ISU.

Bilanțul lui Burleanu?

Dacă ne uităm la fotbalul românesc de acum, el nu diferă cu nimic de imaginea clasei politice: mulți arestați, condamnați, persoane care dau frecvent cu subsemnatul pe la DNA. O bază de selecție ce oferă perspective sumbre pentru viitorul fotbalului românesc la nivel de națională și cluburi.

Scandaluri legate de prime acordate pe ascuns, aducerea unui antrenor potrivit mai degrabă secolului trecut iar acum tentativa de a aduce un tehnician străin la conducerea unei naționale străine și ea, de fotbal, acestea sunt ultimele știri pe care le veți putea citi despre președintele FRF. Implicarea, cel puțin la nivel de zvonistică, a politicului în fotbalul românesc a reușit să distrugă și această zonă.

Iar Răzvan Burleanu se poate considera în continuare președintele Federației Române de MiniFotbal. Pentru că acesta este nivelul nostru de acum.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

5 thoughts on “Răzvan Burleanu – când politicul face praf fotbalul.”

  1. Dar ce vad in fotografie ? Dragnea , Dancu ,Burleanu ….Piedone !!! Niste puscariabili cu totii !!!

    1. Putem califica somerii din tara pentru meseria de fotbalist.Vom avea astfel o imensa ”nationala” cu burta goala dar cu idealuri marete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.