Răgaz cât o salvare pentru Băsescu

Guest post de: George Şerban.

National-liberali,

Ceea ce se întâmplă, în politica românească, mă îngrijorează.

Se ştie că un combatant, atunci când se simte slăbit, pe cale să piardă lupta, fie ea şi o luptă politică, are nevoie, mai mult decât orice, de un răgaz. Un răgaz în care să evalueze starea lucrurilor, să-şi tragă sufletul, să-şi regrupeze forţele şi – de ce, nu?! – să profite de slăbirea adversarului.

Este exact ceea ce avea nevoie Băsescu, erodat de inepţia propriului regim politic, copleşit de victoria electorala a U.S.L. Un răgaz în care el, Băsescu, să iasă din prim-planul politicii, să nu mai ofere nici un prilej de iritare, nici un prilej de declanşare a unui nou tzunami popular care să-l demită şi să-l "ofere" Justiţiei, acum când memoria colectivă e, încă, plină de înverşunare iar U.S.L. se bucură de o largă majoritate parlamentară şi susţinere populară. Este exact răgazul de care avea nevoie Băsescu, pentru a urmări evoluţia politică şi socială, pentru a-şi regrupa forţele şi – atenţie! – pentru a profita de situaţia economică dificilă prin care ţara, la fel ca celelalte ţări europene, va trece în anul 2013 şi, posibil, în 2014.

crin-antonescu-il-amenin-a-pe-basescu-cu-suspendarea-in-cazul-ha-otti-16689-1

Nu cunosc detalii despre iniţierea şi scopul acordului semnat de dl. prim-ministru Victor Ponta cu inculpatul Băsescu Traian. Nu am motive să bănuiesc, prin acest acord, un gest ostil Partidului Naţional Liberal. Dar nici nu pot găsi foloasele pe care acest acord le poate aduce României sau U.S.L.

Pot, în schimb, să fiu sigur de avantajele oferite lui Băsescu de acordul semnat de premier, acord care, orice ar spune dl. Victor Ponta, angajează politic întreg U.S.L. şi nu numai Executivul.

Experienţa nefericită şi prea îndelungată a "coabitării" cu Băsescu, experienţa referendumului din vara acestui an mă determină să cred că avem de înfruntat un adversar deosebit de abil, viclean, un bun strateg care îşi bazează toate "victoriile pe înşelătorie, pe încălcarea regulilor şi a înţelegerilor.

National-liberali, dacă Băsescu nu va fi demis în următoarele 6-8 luni pentru a se organiza alegeri prezidenţiale anticipate, nu ştiu cine va fi următorul preşedinte al ţării dar ştiu că şansa Partidului Naţional Liberal de a da României primul preşedinte va scădea, cu fiecare zi care va trece.

4 thoughts on “Răgaz cât o salvare pentru Băsescu”

  1. Pana la urma daca Base va sta in banca lui atunci o noua suspendare nu-si mai are rostul.Cu asemenea lucruri nu ne putem juca fiindca ne jucam pe banii si credibilitatea tarii.

  2. Tati e Ajunul Craciunului.Las-o mai moale frate cu anticipate prezidentiale.Esti constient ce naiba scrii aici:
    Oricum Basescu mai are anul asta de mandat si gata.Se preinta 4-5 milioane de alegatori si gata

    1. @Radu este un guest post, scris de un om special pentru mine. Basescu mai are 2 ani. Craciun Fericit, tie si celor dragi ai tai !

Leave a Reply

Your email address will not be published.