Quattro Stagioni. Oriunde, oricând

Încă de la începuturile lumii, pâinea a fost și a rămas unul din elementele esențiale a vieții omului. Alături de apă. De ce, inclusiv în Rugăciunea Domnească, omul cere pâinea cea de toate zilele și nu altceva? De ce, ca să mă alătur și eu (glumind) ateilor, nu se updatează rugăciunile la vremurile pe care le trăim? Păi câți dintre oameni mai vor pâine? Să se treacă la nivelul următor: caviar, foie gras sau măcar o shaorma mică.

Trecând peste nota de amuzament, am ales să scriu azi despre pâine tocmai pentru că îmi e dor să mănânc o pâine bună, aburindă, al cărei miros să te îmbie de la sute de metri. O pâine fără chimicale, care să nu aibă gust de salam, pizza sau bere, ci doar gustul ăla de pâine de la țară, de te face să îți plouă în gură chiar și acum când te gândești la el. Una din amintirile copilăriei pe care cu greu cred că le putem uita vreodată este acea când te duceai la bunici și pe o masă plină de bunătățuri, de la roșii, ouă, brânză proaspătă și toate cele, primul lucru pe care abia așteptai să îl încerci era pâinea aburindă, abia scoasă din cuptor de bunica.

În București nu prea am regăsit acest gust. Poate tocmai de aceea îi și înțeleg pe nutriționiștii care recomandă un pic de prudență în consumul de panificație. E departe de standardele de calitate pâinea ce se află la comerț azi. Asta chiar și după o măsură bună, una din puținele luate de guvernele trecute, aceea de reducere a TVA-ul la produsele de panificație la 9%. În ciuda acestui lucru, nici prețurile nu au scăzut, nici calitatea nu a crescut.

Și dacă tot nu ne mulțumește pâinea, măcar să alegem ceva care să ne satisfacă gusturile dar și foamea, iar aici nimic nu se poate compara cu ofertele de pizza de la Pizzicato. Iar favorita mea all time este, a fost și va rămâne Quattro Stagioni. Cu un sos picant și eventual o bere rece și gata, m-ai cucerit pe vecie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p