Pușcăria, ideea care l-a îngenuncheat pe Voiculescu

Asta ca să parafrazăm cartea scoasă de profesorul / mogulul / tatăl / bunicul / securistul / condamnatul Dan Voiculescu, carte care ne povestea despre USL, proiectul pe care prin furt intelectual și-l asumă șeful de la Grivco.

De-a lungul acestor 20 de ani, am avut ocazia să vedem multe personaje publice luând drumul Chiliei, dacă ar fi să ne aducem aminte de cântecul atât de drag pușcăriașilor. Nu știu cum poate trăi cineva cu sentimentul privării de libertate, cu gândul că, după ce o viață întreagă a putut să facă tot ceea ce vrea, pentru o perioadă de timp viața lui se va limita doar la curtea și celula pușcăriei.

Dan-Voiculescu

Cu atât mai mare trebuie să fie căderea pentru cei care au fost mereu în centrul atenției publice. Am văzut cum a ales Năstase să reacționeze la prima condamnare. Destinul a vrut altfel, iar omul pare a se fi obișnuit cu ideea. L-am văzut și pe Becali, cel care, prizonier al unei lumi numai de el știută, pare a nu avea nicio problemă cu statutul de pușcăriaș.

Gigă Popescu, Mihai Stoica, frații Becali, Nețoiu, Remeș, Fenechiu..atâtea nume, fiecare cu modul său de a reacționa. A mai rămas un singur nume pe această listă. Un personaj deja condamnat la 5 ani de pușcărie în dosarul ICA și care acum este în spatele celei mai mari mașinațiuni de decredibilizare a justiției și de fugă din fața ei, doar pentru că simpla idee că va sta închis, îl distruge.

Și-a creat un imperiu media prin care să pună presiune permanentă pe instituțiile statului. Și-a făcut și un partid de buzunar, cu care se plimbă pe la toate sediile marilor partide, negociindu-și libertatea în funcție de context. Reușește să manipuleze orice om mai slab, gen Victor Ponta, pe care îl ajută să ajungă în funcții cheie, iar după aceea îl șantajează cu întoarcerea armelor împotriva sa, dacă nu ies lucrurile cum vrea el.

Dan Voiculescu este cel mai mare laș, dintre oamenii politici, pe care l-a cunoscut Țara Românească vreodată. Cred cu tărie că destinul nu poate să fie atât de potrivnic cu acest popor și, după ce un alt personaj toxic, Iliescu, a scăpat nepedepsit, să mai scape și Voiculescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *