PSD, între Dragnea și Ponta

Ce destin și pe PSD, să nu poată niciodată să își savureze victoriile electorale la maxim. Nici măcar atunci când au parte de rezultate istorice. Iar de data aceasta, bătălia se duce între cei doi artizani ai celor mai importante succese din ultimii ani pentru social democrați. Doi prieteni ce păreau de nezdruncinat la un moment dat: Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Care ar fi atuurile celor doi, armele lor cele mai puternice dar și dezavantajele? Să le luăm metodic:

Victor Ponta:

Fostul premier este, la acest moment, unul din oamenii politici aflat pe valul încrederii populare. Da, știu, și eu am făcut ochii mari, dar așa este. Un Victor Ponta înfrânt de Iohannis, cu dosarele penale după el, cu un plagiat dovedit și un doctorat retras, acest Victor Ponta a reușit să recâștige încredere pierdută imediat după momentul 2014.

Are, așadar, de partea sa, fanii PSD, pe cei care duc dorul fostului USL, pe dușmanii lui Băsescu și pe cei dezamăgiți de Iohannis. În partid e greu de spus cât de multă influență mai are Ponta, dar acolo lucrurile se pot schimba de la un moment la altul. Fidelitatea pesediștilor e redusă ca durată de timp.

Dezavantajele unui Ponta, într-o țară cum este România, nu prea contează: problemele cu justiția au fost transformate de politicienii de la noi în adevărate răni de război, un plagiat este aproape la fel de banal ca și interbelicul la BAC.

Liviu Dragnea

Dragnea este, la acest moment, liderul forte al PSD. Un lider mai dur poate și decât a fost Adrian Nastase, spun unele voci. Dar un lider care are de partea sa rezultatele. Cele mai bune rezultate la alegerile locale, cu 29 de președinți de CJ-uri, cu majorități solide în cele mai multe județe. Plecând, așadar, cu prima șansă și pentru parlamentare.

Beneficiază de susținerea filialelor, și-a redus la tăcere principalii contracandidați și, cel mai important, a dat o lecție de forță tocmai prin modul în care s-a jucat cu Victor Ponta.

Povestea cu președinția Camerei Deputaților, zvonistica din ultimele zile legată de scoaterea lui Ponta de pe listele pentru parlamentare, arată clar poziția de forță pe care o deține Dragnea.

Adio, dar rămân cu tine?

Deși acum par pe poziții ireconciliabile, e greu de spus dacă situația aceasta se va păstra și pentru alegeri. Sunt scenarii pierzătoare pentru ambele părți: PSD pierde susținătorii lui Ponta, Ponta pierde și el forța partidului din spatele său. Ori, când probabil vor realiza că au nevoie unul de altul, un „pupat piața Independenței„ nu este exclus nici în cazul Dragnea – Ponta.

Articol publicat pe Știripesurse.ro

pontadragnea

2 thoughts on “PSD, între Dragnea și Ponta”

  1. Bai nene , oare chiar nimeni nu realizeaza ca Ponta …mitocanul , mitomanul asta d e Ponta este deja pe farash ??? Inca nu realizeaza nimeni ca militianul asta de Liviu Dragnea….mai are doar putin si va dicta ce vrea muschii lui iar toata lumea va sta in pozitie d e drepti in fatza lui ??? Asta s e va caca pe ea de functie d e PM { el va dicta cine va fi ” propus ” } sau de Presedinte !!! La ora asta tipul este deocamdata cel mai puternic om din stat . Johannis se amageste ca el ar fi , de fapt , daca Dragnea nu-l va mai agreea la Cotroceni ,Johannis se va duce …. in cel mai bun caz la Sibiu caci merg la pariu ca drumul spre Miami ai va fi interzis . Chiar nu intelege nimeni ca , de fapt Dragnea al tine pe Johannis la Cotroceni tot asa cum ai tine pe ” tehnocrtati ” la Victoria ?!? Merg la pariu ca-n toamna PSD-ul va redevenii mamutul din anii ’90 . Doamne fereste…pa’n …ne nimereste !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p