Probleme care pot aparea in cupluri

Probabil si tu ai auzit de faptul ca unii barbati nu se pot lasa de pariuri. Ei „alearga” dupa tot felul de bonusuri din pariuri online si incearca sa faca totul pentru a castiga o suma de bani cat mai mare. Agentiile de pariuri online sunt luate cu asalt atat de pariorii amatori, cat si de cei care sunt profesionisit. Profesionistii sunt responsabili, iar pariurile sunt pentru ei o sursa importanta de venit. Amatorii insa, pariaza cum le vine, cum cred ei ca ar fi mai bine, fara a studia jocul, echipa, jucatorii, etc. Pariurile amatorilor sunt o mare problema atunci cand pariorii sunt implicati intr-o relatie de cuplu. In cele ce urmeaza ne propunem sa aducem in discutie o serie de probleme care pot aparea in cuplu.

· Problemele financiare

Problemele financiare sunt destul de des intalinte in Romania, mai ales avand in vedere siuatia financiara a tarii noastre. Atunci cand intr-un cuplu sunt probleme financiare, partenerii ajung adeseori sa se certe. O situatie intalnita des este aceea in care sotul risipeste banii familiei jucand la pariuri. Din moment ce situatia financiara a familiei nu este una buna, in mod categoric incep certurile. Este si normal sa fie asa, din moment ce sotul este un parior amator si mai mult pierde decat castiga, iar ceea ce castiga joaca pana pierde tot. In astfel de situatii, problema e mai dificil de remediat.

image

Trebuie sa ai o vointa de fier pentru a renunta din moment ce ai in sange acest lucru. Trebuie sa iti dai seama de cat de mult te afecteaza o astfel de dependenta si sa incerci sa o inlaturi din viata ta. Poti face acest lucru, insa in timp si cu rabdare. Intelege-ti partenera de viata daca se supara pentru ca ai astfel de obiceiuri. Gandeste-te la faptul ca nici ei nu ii place sa vada cum o multime de bani sunt risipiti. Totodata, daca vrei intr-adevar sa fii un parior, sa castigi tot felul de bonusuri din pariuri online, fii un profesionist, nu un amator.

· Probleme de comunicare

Comunicarea este extrem de importanta in orice cuplu. Din moment ce comunicarea este deficitara, lucrurile nu au cum sa mearga bine. Nu ai cum sa stii ce anume il supara pe partenerul tau, ce anume o supara pe partenera ta. Nu poti sti de ce e trist/a, de ce e vesela sau de ce nu se simte in forma. Trebuie ca ambii parteneri sa fie constienti de faptul ca lucrurile vor fi mult mai bune daca vor comunica. Problemele care apar trebuie abordate in mod corect. Trebuie sa incercati sa discutati cu calm si intelepciune si sa gasiti cele mai bune solutii. Comunicati in orice situatie, in orice moment. Partenerii trebuie sa isi cunoasca temerile, emotiile, sentimentele, etc. Comunicati, comunicati, comunicati! Procedand astfel relatia voastra va fi cea dorita.

· Neincrederea

Ei bine, din moment ce in cuplu apare neincredere, lucrurile incep sa nu mai mearga atat de bine. Neincrederea poate aparea din diverse motive, insa, cel mai frecvent si nedorit este infidelitatea. Daca unul din parteneri a calcat stramb din acest punct de vedere, neincrederea este ceva firesc. Nu te poti astepta ca totul sa fie ca inainte, din moment ce partenerul tau se poate astepta ca oricand istoria sa se repete. Este drept ca sunt situatii in care partenerul inselat reuseste sa treaca peste un astfel de moment. Insa, depinde de personalitatea fiecaruia in parte, dar si de modul in care partenerul infidel se va purta in continuare. E nevoie de timp pentru a reusi sa fii din nou o persoana de incredere sau sa vezi in partenerul tau o persoana de incredere. Uneori, poate e bine sa se acorde o a doua sansa. Tu, ca persoana inselata, decizi daca se merita sa faci lucrul asta, sau nu.

· Lipsa de respect

La inceputul unei relatii totul este bine si frumos. Partenerii isi vorbesc cu respect, isi spun doar vorbe dulci si pline de sentimente placute. Cu timpul insa, din nefericire, in unele cupluri apare lipsa de respect. Partenerii incep sa nu se mai alinte, incep sa iti vorbeasca mai putin placut, incep sa isi desconsidere partenerul, sa vorbeasca celorlalti urat despre el/ea, dau detalii din viata intima, sau fac tot felul de actiuni de acest gen, actiuni care pot fi interpretate ca lipsa de respect. In cuplurile sudate bine, acest lucru nu apare. Daca vrei sa formezi un cuplu frumos, un cuplu adevarat, respectul trebuie sa fie la locul lui. Respecta-ti partenerul de viata si vei primi la randul tau respect.

· Probleme legate de activitatea sexuala

Multe din cupluri se confrunta si cu aceasta problema. Nu spune nimeni ca fericirea cuplului depinde de activitatea sexuala, insa, de multe ori cuplurile pot ajunge sa se raceasca din aceasta cauza. Trebuie sa intelegi fapul ca partenerul de viata are si astfel de nevoi. E greu sa dai o importanta la fel de mare ca la inceput activitatii sexuale, din moment ce ai 2-3 copii si mai esti si stresata de faptul ca ai probleme la serviciu. Insa, cu toate acestea trebuie sa intelegi ca e important si acest aspect. Pentru unii barbati chiar conteaza.

fortuna

Problemele de cuplu ca cele amintite mai sus sunt frecvent intalnite. Sunt insa si multe altele, probleme legate de lipsa pasiunii, certuri pe diferite teme, rutina, dezinteres, etc. Atunci cand un cuplu nu functioneaza, vina nu e doar a unuia dintre parteneri, ci o parte din vina o are fiecare. Ca si cuplu trebuie sa vedeti unde sunt probleme, de ce apar ele si cum pot fi rezolvate. Trebuie sa aveti dorinta de a trece impreuna prin greutatile care apar. In orice cuplu apar certuri si probleme, insa important este cum anume depasiti astfel de probleme.

Daca vedeti ca nu reusiti sa faceti totul cum v-ati propus si nu reusiti sa iesiti din impas, o buna alegere ar fi si o vizita la un psiholog care se ocupa de probleme de cuplu. Acesta va va indruma astfel incat sa rezolvati cu bine problemele care apar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p