Prize și întrerupătoare

adaptor-3-prize-cu-cp-in-linie-450x450

In momentul alegerii prizelor, pot exista mai multe variante: fie gama clasică, adică cu doză rotundă și fiecare dispozitiv într-o doză sau varianta modular, unde se pun mai multe dispozitive într-o singură doză. Sfatul nostru ar fi, în cazul în care aveți în casă un număr mare de prize și întrerupatoare, să alegeți gama modulară. Acesta este mai compactă și permite încadrarea mai multor dispozitive în aceeași doza.

Montajul unor prize și întrerupătoare

La montarea prizei, trebuie ținut cont de puterea cerută de aparatele ce urmează a fi conectate la aceasta. Nu este permisă umiditatea în acea zona. Prizele de ceramică asigură o mai mare siguranță utilizatorilor. Prizele se pot folosi pentru curent de 220V sau pentru curenți mai mici ca dimensiune și putere, de exemplu cele pentru telefon.

oi53kn2zzp5qs718sjul_if3blgxhq9pn69h35c_crop200x200centermiddle-450x450

Avantajele gamei modulare sunt acelea ca monetăria este compactă, arată bine din punct de vedere al designului și al esteticii, iar fixarea este foarte bună în doze. În schimb, gama simplă beneficiază de un preț mai redus și de o mai mare rapiditate în ceea ce privește montajul. Dezavantajul la cele simple ar fi că ocupă mult spațiu pe perete și pot exista probleme cu fixarea în doze.

Prize și întrerupătoare cu doză rotundă

Prizele și întrerupătoarele cu doza rotundă se pot monta fie pe întrerupătare clasice cu unul sau două butoane, fie întrerupătoare modulare cu unul sau doua butoane. Destul de multă atentie ii va fi destinată si intrerupatorului. Fiind o necesitate pentru iluminatul fiecarei încaperi, întrerupatorul îți permite să accesezi lumina electrică dintr-o simplă apăsare. În acest fel circuitul electric va putea fi pornit sau întrerupt în funcție de necessitate.

adaptor-3-prize-cu-cp-in-linie-450x450

Întreruptoarele pot fi clasificate ca fiind de tip cumpănă, care presupun apăsarea pe marginile butonului de pornire sau oprire ale acestui; de tip basculant, care presupun adaptarea la o manetă sau de tip rotativ, care pornesc prin rotație.

DiversMarket va pune la dispoziție o multitudine de prize și întrerupătoare oferind diversitatea acestora. Alege un furnizor de încredere și rămâi fidel alegerii făcute. DiversMarket deține o gamă variată de electrice și asigură calitatea produselor comercializate. Alege diferit, alege diversmarket.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p