Primiți comenzi?

Am scris zilele trecute un articol despre câinii maidanezi, despre cum prin zona unde stau sunt oameni care aruncă mâncare pentru câini în mijlocul străzii, periclitând siguranța tuturor celor ce trec pe acolo. Așa că oamenii au ajuns să achiziționeze un electroșoc sau un baston telescopic pentru autoapărare pentru că sunt mulți câini în zonă.  Odată postat, am devenit efectiv ținta ”iubitorilor” de animale, care au început să mă învețe despre cum nu sunt eu un liberal, ci sunt un criminal, un idiot, un mizerabil, ce să mai zicem.

Aceasta este fix atitudinea și a celor ce ies în stradă, seară de seară, încercând să blocheze accesul celor de la ASPA în zonele unde sunt câinii, pentru a-i putea ridica și a-i duce în adăposturi. Și nu pot să nu observ că marea disperare a acestor oameni nu este că dispar câinii de pe străzi, ci, mai degrabă, că le dispar lor sursele principale de fonduri.

Oare a stat cineva să facă o analiză, o adunare simplă, despre câți bani le-au intrat tuturor acestor ONG-uri în cont, fără ca să se fi făcut ceva cu adevărat în privința câinilor fără stăpân? Eu chiar cred că ar fi o investigație interesantă și a celor de la DNA, așa am afla și noi cum, proporțional cu creșterea numărului de câini de pe străzi, creșteau și averile unora. Dar și vânzările de http://www.comenzi.ro/aparat-anti-caini-01

image

Nu zic că și abordarea autorităților este una neapărat corectă. Dar nici nu se mai poate rămâne blocați în situația actuală. Nu trebuie să mai așteptăm să aibă loc o nouă tragedie, ca să începem iar discuțiile. Avem, zic eu, și așa prea mulți morți sau oameni răniți de mușcăturile câinilor maidanezi, cei care, după cum îmi spunea o doamnă activistă, mușcă doar oamenii răi sau copiii care i-au bătut. Vă dați seama ce copil rău trebuie să fi fost Ionuț ?

Există și abordări care merită apreciate, care arată că se și poate, dacă există voință, dorință. În această categorie se încadrează și proiectul ”Hingherul cel bun”. Acesta urmăreşte să dea un scop social maidanezilor, să îi transforme, prin dresaj, în câini de asistenţă. Noţiunea aceasta nu este cunoscută aproape deloc în România, iar conceptul de „maidanez de ajutor” este unic în lume.

• Autorităţile, care, iată, deja au aprobat modificări la Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

• Oamenii cu handicap locomotor, care să ia în considerare adopţia unui astfel de câine.

• Persoanele, care consideră maidanezii un rău absolut, cărora ne dorim să le dăm o perspectivă nouă.

• Persoanele publice, care pot aduce vizibilitate şi popularitate proiectului.

• Şi, nu în ultimul rând, românii în general, care ne apreciază şi ne susţin. Cineva ne-a scris pe pagina de Facebook: „Proiectele de genul ăsta mă fac să cred că România este o ţară în care merită să trăieşti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.