Primii pași spre vindecarea depresiei

Despre depresie, mai ales în ultima vreme, se vorbește adesea, dar victimele acestei afecțiuni psihice nu reușesc să treacă de zidul înalt pe care îl clădește între ele și lume. Complexitatea vieții, tragismul și încercările solicitante pe care le pune pe umerii fiecărui individ, fac ca recurența depresiei să fie din ce în ce mai mare, situație cauzată și de netratarea acesteia în mod corespunzător. Seriozitatea afecțiunii ca atare este mereu scoasă în evidență de către specialiști, iar oamenii sunt încurajați să găsească specialistul potrivit lor, astfel încât să primească un diagnostic corect, apoi să pornească în călătoria grea a vindecării, dar atât de îmbucurătoare pentru trăirea vieții.

Depresia poate avea o cauză biologică, este favorizată de schimbările de ordin psihic ori dospește în contexte greoaie ale vieții, fie că este vorba de nenorociri ale sorții, diverse probleme la locul de muncă, în familie, parcurgând toate palierele, dintre cele mai intime, ale vieții umane. Dacă prezentați anumite simptome specifice depresiei, este vital să apelați la ajutorul unor specialiști care combină tratamentul medicamentos cu psihoterapia, punând în sprijinul dumneavoastră atât cunoștințele, cât și dăruirea, empatia și răbdarea, pentru a lupta cu tot ceea ce simțiți. Printre semnele care pot descrie depresia se enumeră: o anumită letargie nefirească, manifestându-se prin pierderea interesului față de principalele lucruri ale vieții care, odată, vă aduceau bucurie. O stare apăsătoare de tristețe, copleșire, schimbarea regimului alimentar și de somn, alăturate unor emoții complexe, de vină, inutilitate al oricărui lucru, până la un colaps psihic care poate fi descris pe scurt prin dorința de a muri și a închide, astfel, circuitul învăluitor al emoțiilor negative.

Fotografie

Dar, ca în toate afecțiunile, și-n cazul depresiei, cu răbdare și forță lăuntrică, la care oamenii nu au acces, căci depresia îi îndepărtează de propriul lor miez, există întotdeauna o cale spre vindecare. Cu ajutorul specialiștilor dedicați, puteți afla întotdeauna cauza depresiei, un lucru de căpătâi, pentru că ea determină armele pe care le aveți, alături de medic, la dispoziție pentru a înainta. Cum depresia nu-și slăbește strânsoarea durerii psihice niciodată, iar instalarea simptomelor duce la augmentarea acestora odată cu trecerea zilelor, izolarea față de ceilalți și îndepărtarea de ajutorul specializat îngreunează situația. Cu cât sentimentele copleșitoare acaparează gândurile persoanei, cu atât pare mai îndepărtată revenirea.

Putem asemui depresia cu o pâclă deasă care se așază peste gândurile unui om. Orice motiv de bucurie pălește, orice încercare pare insurmontabilă, orice necaz reușește să-l prăbușească. Uneori, oamenii apropiați nu pot înțelege aceste stări și în absența pregătirii pot răni persoana suferindă, neștiind cum să procedeze. Alteori, le este imposibil să înțeleagă de ce celălalt are aceste stări, de vreme ce, în opinia lor, lucrurile au o rezolvare, iar viața poate fi trăită. Pentru cineva care suferă de depresie întreaga structură a vieții se schimbă. Este nevoie de multă pricepere, multă aplecare asupra profunzimii umane, pentru ca specialistul să se apropie de esența fiecărui om și să facă din terapie un drum al luptei, al încrederii.

Doctor-psi.ro, office@doctor-psi.ro, 0746-287-101, propune o privire holistă a fiecărei afecțiuni psihice, sondând cauzele primordiale, asigurând o vindecare care să-și arate efectele pe termen lung, astfel încât să se elimine riscul reapariției depresiei. Prin depistarea cauzelor, stabilirea unui tratament adecvat și prin ajutorul perpetuu, venind atât din partea specialistului, cât și a persoanei în cauză, depresia poate fi înlăturată, iar viața își poate redobândi însemnătatea intrinsecă. Durerea psihică nu este firească, iar stările cauzate de o astfel de afecțiune ajung să distrugă esența vieții, terfelind timpul prețios și irepetabil.

Primul pas este conștientizarea faptului că niciodată nu suntem singuri și că depresia are leac. Nu trebuie să ne obișnuim cu astfel de stări, ci dimpotrivă, să le vedem caracterul nefiresc și să punem în locul lor bucuria pentru tot ceea ce cândva ne motiva de-a lungul zilelor și ne dădea sens pentru a continua și pentru a ne clădi destinul!

3 thoughts on “Primii pași spre vindecarea depresiei”

  1. Foarte interesant si-ar fi fost si mai interesant daca , ai fi adaugat si ” regulile ” acestei pandemii , dumneata sau Doctor-psi.ro, office@doctor-psi.ro, 0746-287-101 , ca si cauza principala a multor stari de depresie . ” Primul pas este conștientizarea faptului că niciodată nu suntem singuri ” , spui dumneata sau…cine-i autorul articolului . Pai taman asta-i unul dintre motivele depresiei : faptul ca realizezi ca… niciodata nu esti singur , niciodata n-ai , ceea ce se numeste in limbajul alora din Zabrauti : INTIMITATE iar viitorul , este mai negru decat Lica Jegosu’ ala din Sebastian si mai incert decat BITCOIN-ul . Omul are nevoie si de intimitate , are nevoie si de o anumita singuratate pentru asi face anumite introspectii cugetului si constiintei sale . Asa ceva n-o faci in piatza publica ci…la ” privata ” , unde esti singur ! Spune Domnul Isus : ” intra in odaitza ta de taina si…roaga-te acolo caci Dumnezeul Tau { CONSTIINTA } care-i in ascuns , aude si stie ce vrei sa-I ceri , inainte ca tu s-o faci ” . ” Nu trebuie să ne obișnuim cu astfel de stări, ci dimpotrivă, să le vedem caracterul nefiresc și să punem în locul lor bucuria pentru tot ceea ce cândva ne motiva de-a lungul zilelor și ne dădea sens pentru a continua și pentru a ne clădi destinul! ” Vezi Iancule , taman asta face aceasta pandemie si regulile impuse de ea : vedem caci , daca nu suntem deja morti spiritual vorbind faptul ca : NU FACEM CE VREM NOI , NU SUNTEM CU ADEVARAT LIBERI iar asta plus caracterul NEFIRESC creeaza depresii si mai mari { in special in randul oamenilor ce mai si gandesc ai dracului oameni } si singura bucurie pe care-o putem pune in loc este aceea ca …inca n-am fost atinsi de virus sau ca , azi n-am fost amendati pentru ” zadarnicirea combaterii pandemiei ” . Viitorul fiind atat de sumbru precum al stim deja Ioane …ce mortii mamii lor sa faca oamenii daca 1] sa socializeze nu mai este indicat , daca 2] economia este pusa pe butuci { liberalii tai Iancule , liberalii tai } iar viitorul ei este atat de incert si 3] sa pleci unde si-a intzarcat Dracu copii nu se mai poate sti si singur de ce iar singura ” oaza de liniste ” in aceasta avalanse de informatii pesimiste este doar singuratatea doar cu tine insati ?!? Fie inebunesti si iesi la proteste fie…cazi in depresie . Iancule , sa te ia dracu : aceasta este , printre putinele postari serioase , CU ADEVARAT SERIOASE IN TOATA BLOGAREALA TA PLINA D E VRAJEALA din ultimii zece ani asa incat , nu-ti pot spune decat : FELICITARI IOANE , NOTA 10+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. @Marian Da, noi am mai atins pe aici subiectul acesta al efectelor pandemiei asupra psihicului uman și cum această boală a dus inclusiv (dacă nu mă înșel prin Japonia) la o creștere exponențială a ratei sinuciderilor. Da, nu se anunță deloc vremuri bune, dar ce să facem, Marian? Să abandonăm orice speranță? Să nu mai luptăm?

      1. Sa te lupti , cu cine Iancule ? Poate cu morile de vant asa cum facea nebunul ala din Spania altminteri…Nu vezi si tu ca orice am face sa iesim din kakat nu putem , parca ne trage dracu inapoi de fiecare data ! Au fost alesi astia in locul ” ciumei rosii ” a PSD si…parca-i mai rau cu ei desii , daca erau aia de la PSD , la ora asta era si mai rau . Si apropo de astia . Liberalii de pana in WWII erau numiti CIUMA ROSIE insa , la nivelul cultural al Presedintelui Romaniei , nu ma mai mir de nimic .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *