21 thoughts on “Prima zi fără fumat în spații publice”

 1. Am fost fumator .Fumam doua pachete pe zi .A venit insa o zi in care m-am lasat .Nu am fost obligat de nici o lege ,de nici un ong,pur si simplu m-am lasat .Ca fost fumator inteleg temerile traite acum de cei care nu s-au lasat de fumat.Consider ca legea actuala este facuta cam aiurea Fumatorul daca vrea sa fumeze de ex la servici o poate face in wc sau in dependintele mai retrase.Daca in grupul respectiv sunt mai multi fumatori acestia se pot acoperi unii pe altii.Se poate fuma ”palmat”exact ca in timpul cand faceam armata.Sa nu uit …inainte de a se apuca de indeletnicire pe ”ne ve ” fumatorul sau fumatorii sigur nu vor uita sa tina inchisa usa .Doamne …..asta ma face sa ma gandesc la vremurile cand ceasca interzicea termo plonjonul in imtreprinderi iar cafeaua se dadea pe sub mana.Dupa asta a venit decretul patru sute urmat la mica distanta de altul numit patru sute doi /beau sefii bem si noi.Burebista a vrut sa nu se mai bea in Dacia astia vor sa nu se mai fumeze hm…cred ca undeva acolo sus ceasca si Burebista comenteaza aceasta lege si se amuza copios .

  1. @marian pai cred si eu ca se amuza. Romania nu a depasit nici un moment realitatea de pe vremea lui Burebista.

 2. Democratia, adica vrerea celor care sunt mai multi, se aplica doar atunci cand i se scoala unuia sau altuia. Intre timp, daca statul zice sa mananci cacat ca e sanatos, tu trebuie sa-l mananci, pentru ca esti in proprietatea statului, barul tau defapt nu e al tau, statul iti face o mare favoare ca te lasa sa-l administrezi, pe banii si munca ta…desi se vand tigari la orice colt exact ca si biscuitii, iar consumul lor este legal, statul te obliga sa iti transformi barul in gradinita,evitand sa-ti spuna ca in alte parti, in tarile alea occidentale pe care le tot lauda s-au facut teste de aer in zonele de fumatori amenajate in baruri, (pana le-au inchis si pe-alea dupa ce au dat patronii o gramada de bani pe instalatii) si s-a demonstrat in o mie de cazuri ca aerul de acolo era muuuuult mai putin nociv ca si cel de la 20 de metri distanta de local si in toate cazurile mai curat ca si cel din zona de nefumatori unde nu erau montate, (pentru ca nu aveau de ce, acolo stau curatii), filtre pentru fum. Asa ca, frate, nu te mai da mare patron, esti un sclav in slujba statului, care face ce vrea cu negotul in care ti-ai bagat viata si banii.

 3. Inca o dovada ca ungurii , cei ce ne numesc neam d e slugi…au dreptate . Niciodata nu spunem nu , intrebam doar cat de sus trebuie sa sarim ! Statul Roman precum si autoritatile publice locale , se comporta fix ca acel politzai din nuvela lui Virgil Gheorghiu { ala care-a scris ” Ora 25 ” Iancule , pentru cazul ca nu stiai 8) } care , in ’40 l-a arestat si rupt in bataie pe Koruga Vasile deoarece facuse niste ” aprecieri neprietenoase si rauvoitoare la adresa aliatilor germani ” , iar dupa ’47 , acelasi politist , al aresteaza si-l rupe cu bataia pe …. acelasi om deoarece …” facuse aprecieri neprietenoase si rauvoitoare la adresa aliatilor sovietici si-a Armatei Rosii eliberatoare ” . Sufli…dracu te-a luat !!! Si te mai mirai ca – mi este sila de tara asta de rahat …. 8)

   1. Iancule , n-asi vrea sa ma-ntelegi gresit . Cu multe chestii din aceasta lege , eu personal , FUMATORUL DIN MINE , sunt mai mult decat de acord insa…nu asa la toptan fratioare !!! ” marian ” , tizul meu , chiar are dreptate : nu era necesara o lege pentru asa ceva . Voi ” liberalii ” , ati votat-o nu-i asa ? Astept cu nerabdare vremea { caci va venii si vremea aceea , vorba lui Minulescu } cand se va da si legea sa platim taxe pentru mersul pe jos sau macar pentru aerul expirat ca….polueaza . Ma opresc insa…pentru a nu da idei cuiva . 8)

 4. Mama lor de parlamentari si cotrocenisti! Daca prin metoda asta se gandesc la sanatatea mea de fumator si a copilului meu, sa vina sa-si mute tot parlamentul si Cotroceni-ul in Ploiesti langa una din cele 5 rafinarii care duhnesc a benzen si tot felul de benzaldehide sesizabile nasului inca de la 10-15 km in apropierea Ploiestiului! Si tot in noptile noroase, cand toate furnalele Lukoil-ului pornesc (ca pe zi doar unul merge ca ala e in norme UE, au filtru nanotech pe el) si nu poti dormi cu fereastra deschisa ca iti intra toata putoarea in casa; si daca reusesti sa te mai trezesti si sa iesi afara, n-ai unde, ca pute si mai tare a benzen! Acum in Ploiesti, ca sa fumam afara trebuie sa iesim cu masti de oxigen conectate la tigara!!! Macar in spatiile inchise erau filtre care retineau atat fumul cat si microparticulele din aerul imbacsit de afara!
  Ia puneti domnilor senatori si parlamentari in frunte cu preamaritul Iohanis inapoi panourile cu puritatea aerului! Faceti publice rapoartele cu noxele din aerul Ploiestiului. Le-ati ascuns “sa nu se panicheze populatia”, citez pe un functionar de mediu de al vostru, mituit pana in gat de OMV Brazi si Lukoil Teleajen.

  Multa lume nu stie ca fosta rafinarie ASTRA din Ploiesti inca functioneaza si rafineaza aditivi si ca in zona Bariera Bucuresti din Sudul orasului pute de la acea rafinarie si daca cumva aprinzi o tigara afara in fata birtului e posibil sa decolezi… De ce nu faceti publice si aceste informatii?!?

  De ce nu le cereti si lor sa plece AFARA la mama lor, din tara noastra, asa cum ne-ati cerut noua sa iesim afara din baruri sa fumam!?!?!?

  1. @Mihail Mai Mihai…uiti ca-n Ianuarie ’90 minerii in frunte cu liderul lor sindical Mron Cozma , invitau Guvernul sa se mute la Petrosani pentru a putea lucra acolo in liniste aparati d e ei , d e mineri de orice intruziune din partea ” golanilor ” bucuresteni care , n-aveau altceva mai bun d e facut decat s a protesteze ??? Mare pacat ca nu i-au ascultat Iliescu si clica lui…atunci . La Petrosani sau Ploiesti , dupa cum spui dumneata dar…stiau ei c e stiau inca d e pe-atunci mama lor d e banditi !!! 8)

  2. @Mihail Tot ceea ce se intampla in tara asta, legile astea absurde si tot ce va urma se intampla si datorita indiferentei noastre, a tuturor

Leave a Reply

Your email address will not be published.