Stil de viață sănătos: carnea de vită (P)

Tot mai multă lume devine adepta mâncatului sănătos. Uneori, acest fapt se datorează dorinței de a pierde kilogramele în plus, dar sunt și oameni care încearcă să îsi protejeze corpul, să îl dezvolte sănătos și să evite suprasolicitarea organismului în procesul de sintetizare a substanțelor prezente în anumite alimente.

Corpul nostru este atacat din toate direcțiile, iar factorii care determină îmbolnăvirea organismului sunt prezenți la fiecare pas. De la stres, la aerul poluat și la gălăgia care ne înconjoară, până la alimentele semi-procesate prezente pe piață, mult mai accesibile ca preț față de cele sănătoase.

Dar ce înseamnă, de fapt, să mănânci sănătos? Care sunt combinațiile care diferențiază o mâncare sănătoasă de una care va afecta în mod negativ organismul și cum alegi alimentele bune în locul celor mai puțin bune?

Trebuie să înțelegem foarte bine mecanismul în care funcționează corpul nostru înainte de a renunța la toate acele mâncăruri grele care ne afectează. În cazul unora, organismul are o putere de ardere a grăsimilor și eliminare a toxinelor mai mare decât în cazul altora, ceea ce înseamnă că efectul va fi diferit de la persoană la persoană. De aceea nu ar trebui să renunțăm la un regim alimentar dacă nu își face efectul în primele zile sau la fel de repede precum știm că și-a făcut la altă persoană, ci să continuăm să muncim în ritmul nostru.

Mâncatul sănătos nu presupune să renunți brusc la pâinea fără de care nu puteai să mănânci ciorba sau la friptura cea de toate zilele, servită cu cartofi și salată, cu care îți înveseleai mesele de prânz, ci planificarea orelor de mâncare și a cantităților în măsura în care organismul să poată repartiza uniform substanțele pe care masa i le-a oferit. Pe lângă asta, la baza unui organism sănătos regăsim, pe lângă alimentația sănătoasă, un somn odihnitor și evitarea factorilor de stres.

Modul în care sunt combinate diverse alimente este un factor important în momentul în care ne așezăm la masă. Dacă prânzul nostru este format dintr-un bol cu mix de salate, dar acestuia îi adaugi cuburi de telemea sărată, câteva bucăți sănătoase de carne prăjită, un ou fiert și crutoane, asezonate cu un sos pe bază de maioneză, ai toate șansele să îți simți corpul îngreunat când te ridici de la masă și asta doar datorită amestecării în mod greșit a alimentelor din salată. În cazul dat, ar fi de preferat să alegem o carne pregătită în cuptor și un dressing din condimente, oțet și ulei de măsline. Destul de simplu, aș zice.

Alegerea alimentelor, precum și modul de preparare al acestora stau la baza alimentației sănătoase. Alimentele de origine controlată, ale căror trasabilitate este cunoscută și ale căror proveniență este una apropiată dovedesc faptul că alimentele sunt proaspete și de o calitate mai bună, deci mai sănătoase. Este de evitat alegerea produselor gata preparate (mâncarea din conserve), a semi-preparatelor (piure de cartofi „instant”, nuggets congelați), a produselor de patiserie din făină albă (pâine, foietaje cu diverse arome) și a produselor cu conținut mare de sare sau carbohidrați simpli.

Legumele și fructele proaspete asigură corpului sursa de energie și de vitamine necesară organismului pentru creșterea sistemului imunitar. Nucile și semințele crude conțin grăsimi nesaturate, bogate în Omega 3 și 6, fibre, și minerale. Iaurtul conține bacterii benefice care reglează flora intestinală, iar carnea este cea mai bună sursă de fibre.

Carnea slabă, de pui sau curcan, este potrivită datorită conținutului redus de grăsimi, însă nu asigură nici nutrienți în număr la fel de mare precum carnea de vită, trebuie gătită foarte bine (carnea de pui „în sânge” fiind chiar dăunătoare) și nu e la fel de gustoasă.

Carnea de vită Black Angus are un conținut crescut de vitamine B6, B12 și D, fier, zinc, magneziu și acizi grași care o fac alegerea potrivită în pregătirea fripturilor fragede și suculente. În plus, gustul și aroma sunt mult mai puternice decât cel al altor tipuri de carne.

Însă este foarte important să cunoaștem originea cărnii pe care o consumăm. Producătorii recunoscuți datorită calității oferite pe piață sunt alegerea potrivită când vine vorba de carnea proaspătă, livrată direct de cei care o produc. Karpaten Premium Angus sunt producători locali, sibieni, care cresc animalele în mediul lor natural, pe pășuni transilvănene, apoi pregătesc carnea pentru a oferi servicii la cel mai înalt nivel clienților.

De la pachete sănătoase adaptate celor mai mari gurmanzi ale căror gusturi nu sunt satisfăcute cu un singur tip de carne, la gustări care să satisfacă copiii mofturoși , dar și rețete, condimente și sosuri potrivite pregătirii celor mai delicioase mese, Premium Angus asigură clienților calitate recunoscută mondial la World Steak Challenge.

Astfel, alături de legumele proaspete și pline de vitamine, alegeți bucata ideală de vită Black Angus și bucurați-vă de un stil de viață sănătos în propria bucătărie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *