Poza zilei – 13-15 iunie 1990, un trecut ce nu trebuie uitat

Cine îşi uită istoria, este condamnat să o repete. Este o vorbă al cărei adevăr nu mai trebuie discutat.

13 – 15 iunie este cea mai neagră pată din istoria post-decembristă a României. De care trebuie să ne aducem aminte mereu. Tocmai pentru faptul că de aceste zile se leagă adevărata legendă a Pieţei Universităţii, a locului ales de români pentru a fi “Km 0, zona liberă de comunism”

Nationala-primapagina-ziarul

4 thoughts on “Poza zilei – 13-15 iunie 1990, un trecut ce nu trebuie uitat”

  1. Ar fi trebuit ca Ion Iliescu si Petre Roman sa se duca in Piata Universitatii si ajunsi acolo sa se arunce de pe intercontinental…poate asa vor obtine iertarea roamnilor ! Iar Miron Cozma….asta daca este impuscat de 50 de ori si…e prea putin!!! Despre mineri….i-a pedepsit soarta suficient …deja dispar ca populatie , dispare si Valea Jiului si Parosenii si Vulcanul si toti .Bine le face ! Din iunie ’90 am mare necaz pe tot ce inseamna miner si orice rau patesc astia …tot este prea putin din punctul meu de vedere !!!

  2. Iancule…n-ai dreptate ! Daca-ti da un rus o palma …asta e…o inghiti si gata .Dar cand acea palma ti-o da fratele tau, roman ca si tine , roman care a suferit ca si tine de foame , de frig , de lipsuri de tot felul….atunci acea palma , nu poate fi iertata !Masa manipulata zici ? Pai poate ca ar fi fost bine ca si cei ce s-au dus spre Timisoara inarmati cu cozi de tarnacop sa nu-si fi pus mintile la contributie si sa-i loveasca pe timisoreni pana nu mai ramanea nimic din ei. Insa au gandit .Masa asta manipulata …putea gandi si ea fara probleme …daca nu in piata Universitatii in 13-15 …macar pe strazile bucurestene unde au lovit fara vreo deosebire , batrani , femei, tineri…doar pentru ca unii dintre acestia purtau barba sau ochelari sau doar pentru ca acestia i-au intrebat : ce cautati aici ? Iancule { cred ca ti-ai dat seama pana acum }eu sint unul dintre cei cotonogiti de acei mineri si in viata mea nu-i voi ierta !Masa manipulata ….pe dracu sa-i ia !

    1. @marian mi-am dat seama..trebuie sa recunosc ca eu nefiind implicat in acele momente, mi-e greu sa ma pun in pielea celor ce au trait clipele alea de groaza..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *