Povestea fulgului de nea…

El, fulgul, trăieşte 9 luni de zile pentru a te bucura 3 luni pe an.

Câteodată, işi doreşte atât de mult să îţi întâlnească atingerea, zboară haotic în jurul tău, se joacă cu privirea ta, cu zâmbetul tău, iar în momentul în care ţi se asează pe obraz, pe mână…de bucurie..se topeşte..

Fulgul de nea e puritate…acoperă cu atâta usurinţă toată mizeria care ne inconjoară. El merită cu prisosinţă Premiul Nobel pentru Pace, fiind singurul lucru capabil să unească în jurul său toţi oamenii, indiferent de vârstă, religie, sex sau convingeri politice.

Te-ai gândit vreodată că fulgul de nea este invenţia lui Dumnezeu pentru a arunca şi asupra acestei lumi mirajul Raiului?

Eu nu îmi pot imagina Sărbatorile de Iarnă fără el. Crăciunul nu ar fi la fel fără ca fulgul meu de nea preferat să îmi bată timid la geam, invitându-ma din nou la o bulgăreală ca în poveşti…sau pur şi simplu la o plimbare printr-o ninsoare de vis..apropo…tu când ai fost ultima dată cu iubita ta la o plimbare însoţiţi de ştrengarul fulg de nea?..până şi sărutul ei are ceva magic în jocul ninsorii..

Da…veţi spune că v-am înnebunit cu ninsoarea asta…şi poate aveţi dreptate…dar ia gândiţi-vă: în timp ce picătura de ploaie e rece şi te murdăreşte, în timp ce vântul e gata câteodată să te arunce departe de tot ce ai drag, în timp ce soarele are momente când de supărare ar arde totul în calea sa, în timpul ăsta fulgul de nea te cheamă să visezi la copilărie şi să iubeşti puritatea şi albul care acoperă tot răul din noi…

PS: Povestea asta i-o dedic lui Chinezu, căruia îi mulţumesc că ne invită să mai şi povestim.

2 thoughts on “Povestea fulgului de nea…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p