Ponta nu demisionează. Ce e de făcut?

Ponta și-a convocat ședința coaliției de guvernare și a obținut ceea ce își dorea: susținere necondiționată pentru el. Nu își va da demisia. Nu se va vota în Parlament ridicarea imunității. Se va juca la rupere. Ei contra restul.

Restul fiind noi.

Așadar, știm cum stau lucrurile. Știm care sunt taberele. Ce e de făcut? Nu voi avea un text prea lung de scris. Pentru că nu avem prea multe soluții. Doar una singură. Ori ieșim să apărăm ceea ce credeam că am recâștigat după alegerile din noiembrie, ori ăștia ne încalecă.

Ori opoziția începe să facă cu adevărat opoziție puternică, vocală, virulentă în sensul de a fi vocea tuturor celor care au votat în noiembrie pentru Iohannis, ori ăștia ne încalecă dar și lumea se scârbește definitiv.

Iohannis-Ponta-panglica

Că tot a venit vorba și de Iohannis. Băi, prietene, herr Klaus. Barosane ! Bă, tu ne iei de proști? Ieși vineri și spui că îi ceri demisia lui Ponta, apoi te refugiezi la Cotroceni și sâmbătă te duci la târg de mașini, de mânuță cu Atanasiu?

Noi te-am votat ca un alt model de președinte, dar un președinte cu ouă. Un președinte care atunci când primul ministru e chemat la DNA și acuzat de corupție, tu îl chemi la Cotroceni și stai de vorbă cu el, până când iese de acolo cu demisia semnată.

Ori faci asta, ori o să ai marea surpriză să vezi că lumea începe să te perceapă ca pe o momăie, sau, mai rău, ca pe un om politic care joacă la blat.

Ori, dacă se întâmplă asta, de la nivelul celor 150% cotă de încredere, căderea ta va însemna și finalul oricărei clase politice și un haos pe care cu greu îl vom mai putea stăpâni. Dacă nu cumva ai plecat la Neptun weekendul ăsta, vezi și tu, poate faci ceva.

Căci, uite, penalul Ponta face !

9 thoughts on “Ponta nu demisionează. Ce e de făcut?”

 1. Daca Ponta castiga { si va castiga } razboiul cu DNA….va devenii erou in PSD avind in vedere buba uriasa pe care Parchetul doamnei Kovesi sau ” justitia ” doamnei Stanciu o au drept in frunte ! Ce vrea Iancule teutonul ? Un ” guvern al sau ” un guvern cu care s a poate ” lucra ” ? Nu-ti aduce aminte de Basescu Traian in perioada in care era Primar General al Capitalei si-si dorea un Consiliu General ” al sau ” { eventual ales d e el ! } sau perioada cand abia fusese ales Presedinte si-si dorea un…” guvern al sau….de c e nu { ??? } si un Parlament tot….al sau ? ” Liberalul ” asta teutonic , adus de Ponta si Antonescu in politica mare , il copiaza intru totul pe Basescu iar Alina Gorghiu dovedeste ca , cei trei K enuntati d e Hitler candva…sunt indreptatiti in unele cazuri . 8)

  1. @marian nici un om care lupta cu justitia, cu presa sau cu poporul nu va castiga niciodata acel razboi

   1. Te-nseli Iancule , te-nseli !!! Depinde de om si mai ales d e conjunctura sau de….majoritate politica . 8) Atunci cand l-oi vedea pe Basescu putrezind in puscarie , in celula apropiata de-a lui Iliescu sau macar de-a lui Ponta atunci – dar numai atunci -voi rezona la cele spuse d e dumneata prietene .

 2. Dar Johannis si-a clarificat pana la urma problemele alea cu acuzele ANI referitoare la modul oarecum ciudat prin care si-a dobandit averea acest profesor d e Fizica { fireste , pentru el este noroc chior iar pentru alti profesori de….Fizica , curat GHINION 8) } sau figura cu traficul d e copii ? Acest ” liberal ” numit Johannis a facut chestiile astea pana acum sau…vom astepta sa-si termine mandatul pe undeva pe la Neptun sau…Miami pentru a vedea ca aia d e la ANI chiar stiau ce spun ????? Probabil ca abia….dupa aia va devenii si el ” penal ” nu ? Stie madamme Gorghiu ce stie ca , doar este avocat nu ? Apropo dar….parca si domnia sa avea oarece bubitze cu …figura de la Hidroelectrica sau ma-nsel eu ?Zi Iancule , ca Johannis este fostul dumitale sef d e partid precum este doamna Gorghiu acum ! 8)

  1. @marian raman la parerea ca numai justitia poate raspunde. La aia cu casele nu stiu ce sa zic, dar aia cu adoptiile stim amandoi ca a fost un atac mizerabil

   1. “Un atac mizerabil ” pus la cale de Antena 3 si trustul INTACT cumva :D ? Jura-te pe Alina Gorghiu si …poate te-oi crede Iancule 8) .

    1. @Marian fiecare televiziune are propriul ei interes. De Antena 3 e deja mai bine de un an de cand nu imi mai pasa

Leave a Reply

Your email address will not be published.