PNL-ul – cam parlit de soarele verii

Ma uit cu tristete cum trece vara…iar PNL-ul lui Orban si Antonescu da semne ca ar fi deja in stadiul de lesin, cauzat de caldura excesiva care a pus stapanire peste Romania. Este cu atat mai trist cu cat, odata cu venirea la conducerea partidulului a tandemului Ludovic – Crin, am trait cu speranta ca in sfarsit PNL va avea o echipa de forta, care cu adevarat sa capteze atentia maselor si sa creasca scorul electoral la un nivel promitator, in perspectiva prezindentialelor…

Ce s-a intamplat de la congresul din martie stim cu totii:

– scor electoral sub asteptari la europarlamentare

– lipsa unei strategii de pre-campanie devine din ce in ce mai evidenta

– PSD-ul incepe deja sa se erijeze in strategul de campanie al liberalilor, ceea ce mi se pare cel mai jignitor lucu la adresa unui partid care se respecta.

Acum, dincolo de discutia legata de faptul ca e sau nu e vrajeala inregistrarea cu Geoana, omul, referitor la PNL, face doua remarci foarte pertinente:

1. se preconizeaza o campanie deosebit de slaba a lui Antonescu…semnele sunt clare inca de pe acum…in afara declaratiilor de presa de duminica, nu prea mai iesim cu nimic in fata sa atragem oamenii spre partid (ar fi si greu in conditiile in care PNL-ul se mandreste cu deputati de genul Alina Gorghiu – miss motiunea simpla)

2. electoratul PNL, dezamagit de prestatia dezolanta a principalilor actori ai partidului, ar putea sa nu isi pastreze radicalitatea fata de Traian Basescu si sa ii dea din nou votul decisiv….ar fi cu adevarat un dezastru si o lovitura pentru toti liberalii…sa ajunga Basescu presedinte din nou, cu voturile noastre….

La acest punct 2, Geaona vine sa da lovitura de gratie echipei Antonescu – Orban: “Va trebui sa vedem cum facem sa mentinem radicalitatea votantilor PNL-ului la un nivel cat mai mare”- mai pe romaneste: va facem noi campania si ma aleg eu cu voturile care trebuiau a fie ale tale Crin…dezolant…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *