PNL şi ACTA

De ieri, în onlineul românesc se discută aprins despre gestul europarlamentarilor români de a vota rezoluţia ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), “fratele mai mare şi rău al SOPA (Stop Online Piracy Act) şi PIPA (PROTECT IP Act)”, după cum scrie Mihai Mateaş.

Trebuie să recunosc că abia de ieri am început să citesc şi eu mai multe despre ACTA şi lucrurile sunt cu adevărat grave. Drepturi sporite pentru furnizorii de internet, care îmi pot monitoriza orice conversaţie, orice mic gest pe net, totul sub cupola apărării drepturilor de autor, nu este ceea ce ne dorim într-o lume în care credeam că am scăpat definitiv de cenzură şi frică.

Ţinând cont de aceste lucruri, cer public europarlamentarilor PNL: Cristi Buşoi, Ramona Mănescu şi Renate Webber să spună care au fost argumentele ce au stat la baza votului lor. Unul de neiertat.

6 thoughts on “PNL şi ACTA”

  1. @Nevermind: vezi continuarea articolului acesta, cu dreptul la replica de la Rebate Weber. Se pare ca e exact invers de cum au vrut unii sa fie..

  2. @Sandman: cred ca s-a grabit sa scrie fara sa verifice exact despre ce este vorba..subiectul este oricum sensibil..

    1. @Pinguu: pinguin dragutu:) sunt multe de spus aici. Statul roman a semnat pe sest actul, printr-un ambasador. Nu are valoare pana nu este votat in plenul PE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *