Cât de reală este fuziunea PNL-PDL?

Odată cu ședința BPN de ieri, Partidul Național Liberal a anunțat că s-a terminat procesul de fuziune, existând în acest moment conduceri unice la nivelul tuturor județelor. Început imediat după alegerile europarlamentare din 2014, când Crin Antonescu anunța alianța cu PDL și perspectiva fuziunii, trecând prin două campanii electorale, iată că marele PNL este acum, la aproape un an de la congresul de fuziune din 26 iulie, gata, odată ce a finalizat procesul de redesenare a conducerii. Cel puțin la nivelul 2.

pnl

Cu toate acestea, discuțiile încă există, și unii pun rezultatele mai puțin reușite din unele județe tocmai pe existența unor animozități greu de controlat între vechile facțiuni ale celor două partide.

PNL București

Dacă la nivelul tuturor județelor PNL a reușit să creeze ideea de unitate, de leadership asumat de ambele tabere, fix acolo de unde ar fi trebuit să plece cel mai important semnal de unitate, nu se întâmplă acest lucru. PNL București, cea mai importantă organizație și în același timp Cenușăreasa alegerilor locale, a intrat într-un joc de-a „hai să îi mulțumim pe toți„ și astfel, dintr-un singur lider, s-a ajuns la 3. Sfânta Treime Bușoi – Adriana Săftoiu – Ovidiu Raețchi va avea o misiune extrem de dificilă.

În primul și primul rând, refacerea organizației centrale și a celor de sectoare. Iar aici, odată cu acest compromis de 3 lideri în loc de unul (care ar fi revenit de facto vechiului PDL), lucrurile se complică și la sectoare. Alte negocieri. Trece și sectorul 4 la PDL? Ce facem cu 5?

Ca imagine, decizia de ieri în ceea ce privește conducerea PNL București este una care din nou îi pune pe liberali într-o lumină deloc favorabilă. Dar tot răul spre bine. Cu ceva voință, cu efort, dar mai ales cu o colaborare impecabilă între noii lideri Bușoi – Săftoiu – Raețchi, nu este exclus ca acest compromis să se dovedească un succes.

PNL – conducerea centrală.

Ultimul hop pe care îl mai au de trecut liberalii, și care se apropie cu pași repezi, este cel al unificării și conducerii centrale. Acolo se va da marea bătălie, acolo va conta foarte mult și balanța de lideri unici din vechile tabere. Nu degeaba, la nivel de comunicare exclusiv internă și pe surse, s-au clamat victorii de ambele tabere. La acest moment, realitatea din filiale arată o victorie la limită a vechii grupări PNL, cu 2-3 organizații în plus față de fostul PDL. Asta ar putea constitui un avantaj pentru copreședinta Alina Gorghiu, ce ar putea rămâne la conducerea partidului unit și după congresul ce va alege președintele unic.

Pentru asta, contează foarte mult rezultatele de la parlamentare. Ideea unui PNL unificat ca și conducere, cu echipe care să tragă într-o singură direcție, maximizând astfel rezultatele de la alegeri nu arată rău pe hârtie. Să vedem cum va fi și în realitate.

 

Articol publicat pe Știripesurse.ro

2 thoughts on “Cât de reală este fuziunea PNL-PDL?”

  1. Frate Iancule , cu astfel de ” lideri ” mai bine dizolvati ce-a mai ramas din PNL si , rameneti acoperiti de praful istoriei ! Merg la pariu ca pana la alegeri veti …. ” fuziona ” cu PMP si UNPR caci Basescu { si datorita voua in principal } vad ca se transforma din fost viitor puscariabil in ….locomotiva d e partide iar mutu’ de la Cotroceni { adica ala adus la Bucuresti de manutzele lui Crin Antonescu } rade si cu curu’ pe tema asta . Politica romaneasca…politica d e cacat !!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.