Pleșu cere politicienilor ceea ce îi lipsește și lui – rușinea

Periodic, precum cei care prevestesc Apocalipsa sau orice alt eveniment major, în România apare, precum un semizeu la apus, Andrei Pleșu și ale sale dureroase trăiri.

Hai să facem de la început, pentru a evita comentariile inutile, diferențierea între Pleșu, omul de cultură și Pleșu, preșul politicienilor de după 1990. Pentru că, dincolo de orice alte remarci, Pleșu este omul care a folosit și s-a folosit de toate regimurile politice de la noi: comuniști, Iliescu, Constantinescu și acum Băsescu.

Și cu acest background în spate, Pleșu vine azi și ne lovește în moalele capului:

”Fiţi atenţi, vă vede lumea, fiţi măcar atenţi cum vă vorbiţi unii altora! Încercaţi să vă reamintiţi de sentimentul ruşinii! Nu suntem obligaţi cu toţii să asistăm la schimbul de lături dintre voi! La bombăneala voastră buruienoasă! Purtaţi-vă cuviincios! Şi dacă nu sunteţi în stare să faceţi nimic pentru ţară, scutiţi-ne măcar de spectacolul dizgraţios al micimii voastre. Nu ne faceţi să credem că ne-am degradat pînă într-atît, încît am pierdut pînă şi dreptul la speranţă.”

Să nu îți fie scârbă?

andreiplesu

3 thoughts on “Pleșu cere politicienilor ceea ce îi lipsește și lui – rușinea”

  1. Ba Iancule , asta-i nebun , s-a imboplnavit subit de Alhzaimer ? Pai a uitat scrisoarea pe care i-a trimes-o lui Ceausescu in care se milogea de ala sa cumva nu fie dat afara din PCR ? Pentru ca era ” loial doctrinei comuniste ” crezi c-o facea ? Nu frate , ci pentru ciolanul suculent din care sugea el si tot neamul lui !!! A uitat cum al pupa in cur pe Ion Iliescu pentru un loc de ministru al culturii ? Pentru ca era vreun mare expert de arta ? Nu frate Iancule ci ….tot pentru ciolanul ala suculent din care sa suga el si neamul lui ! Porcaria aia din Piatat revolutiei …”cartoful ” ala infipt in teapa , ala din fata fostului CC , actual Ministerului Afacerilor si Internelor de cine a fost aprobata executarea lucrarii , nu de el in calitate de ministru al culturii ? Sau atunci cand n-am intrat in NATO …cine ai facea cunilingus lui Madellin Albright in calitate de Ministru de Externe al Romaniei …nu tot el ? ” Cand veti considera necesar , cand veti binevoii sa va a duceti aminte …vom fi aici …call me ” ! De mare diplomat ce era s-a agatat de functia respectiva pupand pentru asta gaozul slabanog lui Emil Constantinescu { pe care dupa ce acesta , n-a mai fost presedinte al Romaniei …il injura pe unde apuca , prin toata presa de scandal …de parca mai era si altfel de presa la vremea aia ! ?} , sau tot pentru a suge in continuare la acelasi ciolan suculent …el si tot neamul lui ???Ce s-ai faci frate Iancule , omul nu se dezice de ” principiile ” sale : JAVRA PANA LA MOARTE !!!! Macar nu-i dinamovist e….INTELECTUAL , face parte dintre …ELITE . Merita sa-i strigi , exact ce strigam noi stelistii in urma cu vreo … patruzeci si cinci de ani cand punea piciorul pe mingie Radu Nunwailer : MARSH LA CACAT JAVRA !!! 8)

    1. @marian exact asta merita..dar nimeni nu pare a avea curajul sa ii spuna, ca nu cumva sa comita o oribila insulta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *