Planuri de vacanță

În primul și în primul rând o să îmi fac un traseu de urmat. Unul care să mă ducă în cât mai multe locuri frumoase din țară. Aș vrea să am timp vara asta să ajung pe Transfăgărășan, poate și pe Transalpina. Să merg și la mare un pic și poate, pe final așa, să apuc să vizitez și mănăstirile bucovinene.

Și, bineînțeles, să ajung și pe la Brașov, orașul din țară de care m-am îndrăgostit iremediabil. Și căruia i-am dedicat mereu o parte din fiecare perioadă de concediile mele. Pentru că acolo am avut mereu un loc unde m-am deconectat de orice gând și m-am bucurat pur și simplu de munte, de aerul curat și de oamenii cu adevărat frumoși de acolo.

Dar, pentru că trebuie să existe și un dar, azi mai mult ca oricând am o mare dilemă. Eu am ajuns la acel moment, și trebuie să o recunosc, în care sunt pur și simplu dependent de tehnologie. Atât prin prisma jobului cât și datorită voinței mele slabe :P Așa se face că nu mai pot merge nicăieri fără să car totul după mine: laptop, aparat foto, tabletă, kindle, telefoane mobile.

image

Și de aici, întreaga tentație care poate face ca vacanța numai vacanță să nu fie: intră un pic pe net să citești blogurile, mai dă un like pe Facebook, mai uploadează o poză făcută cu Nikonul tău. Și tot așa. Mulți ar zice că în aceste condiții numai de vacanță și relaxare nu poate fi vorba. Și poate îi înțeleg. Dar, pe bune, ce poți să faci când cei de la stradait.ro au niște oferte de nerefuzat, când la ei poți găsi absolut tot ce îți dorești, de la calculatoare la smartphones, unele care îți fac cu ochii din prima clipă?

Ca să fac o mică comparație, deloc exagerată, cred că vorbim în cazul tehnologiei pentru bărbați de aceeași reacție ca în cazul doamnelor și domnișoarelor din viața noastră când vine vorba de haine, încălțăminte, într-un cuvânt, de garderobă :)) Bun, trecând un pic peste umoristicul situației, trebuie să recunoaștem că, orice am crede, cu toții suntem un pic dependenți de tehnologie, de net. Mâna sus câți dintre voi nu ați postat măcar o poză din vacanța voastră? Sau câți nu ați updatat măcar o dată statusul pe Facebook, imediat ce ați ajuns la mare? Sau care nu, de voie sau de nevoie, nu ați verificat mailul, știind că trebuie să ajungă ceva important în el.

Asta este. Timpurile s-au schimbat. Timpul e din ce în ce mai comprimat și la asta ajutăm și noi, prin orice mic gest al nostru. Vacanță plăcută, cu mult soare și căldură să avem !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *