Pâinea noastră cea de toate zilele…

Încă de la începuturile lumii, pâinea a fost și a rămas unul din elementele esențiale a vieții omului. Alături de apă. De ce, inclusiv în Rugăciunea Domnească, omul cere pâinea cea de toate zilele și nu altceva? De ce, ca să mă alătur și eu (glumind) ateilor, nu se updatează rugăciunile la vremurile pe care le trăim? Păi câți dintre oameni mai vor pâine? Să se treacă la nivelul următor: caviar, foie gras sau măcar o shaorma mică.

Trecând peste nota de amuzament, am ales să scriu azi despre pâine tocmai pentru că îmi e dor să mănânc o pâine bună, aburindă, al cărei miros să te îmbie de la sute de metri. O pâine fără chimicale, care să nu aibă gust de salam, pizza sau bere, ci doar gustul ăla de pâine de la țară, de te face să îți plouă în gură chiar și acum când te gândești la el. Una din amintirile copilăriei pe care cu greu cred că le putem uita vreodată este acea când te duceai la bunici și pe o masă plină de bunătățuri, de la roșii, ouă, brânză proaspătă și toate cele, primul lucru pe care abia așteptai să îl încerci era pâinea aburindă, abia scoasă din cuptor de bunica.

image

În București nu prea am regăsit acest gust. Poate tocmai de aceea îi și înțeleg pe nutriționiștii care recomandă un pic de prudență în consumul de panificație. E departe de standardele de calitate pâinea ce se află la comerț azi. Asta chiar și după o măsură bună, una din puținele luate de guvernul Ponta, aceea de reducere a TVA-ul la produsele de panificație la 9%. În ciuda acestui lucru, nici prețurile nu au scăzut, nici calitatea nu a crescut.

Dacă totuși vă numărați printre norocoșii care se decid să își facă singuri pâinea cea de toate zilele, fie în brutării, fie la ei acasă, vă recomand cu drag mașinile de feliat pâine de la Maxigel, unele de o calitate excepțională și cu un preț fără concurență.

Și pentru că tot i-am menționat, nu pot să închei acest articol fără să vă spun că pentru oricine este implicat în business de comerț alimentar sau care are un bar, un restaurant, Maxigel este, fără doar și poate, un partener de nădejde, de la care poți fi sigur că achiziționezi cele mai performante și durabile utilaje și echipamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *