Piaţa Universităţii şi Regele

Ieri a fost o zi specială în Piaţă. Persoana Majestăţii Sale, Regele Mihai, a fost des menţionată de protestatari.

S-a scandat nu de puţine ori: “Monarhia salvează România” “Regele Mihai”

S-au afişat portrete cu Regele, Drapelul Regal.

Să fie oare România gata să repare istoria şi să readucă Monarhia acolo unde îi este locul?

Regele Mihai

9 thoughts on “Piaţa Universităţii şi Regele”

 1. Salut,

  Si eu am vazut parca mai multe mesaje despre rege ieri in piata decit in alte zile. Poate se mai ridica un pic nivelul de perceptie al cetateanului obisnuit vizavi de problema monarhiei, dar, de cind a inceput tarasenia asta imi screm creierii pentru a elabora un scenariu prin care sa putem reusi asta, si mi-e teama ca nu exista. Prea multa indobitocire comunista, prea multa spalatura pe creier pentru ca lumea sa accepte in proportie de macar 50%+1 o revenire la normalitate. Am mai citit si povesti cu lovituri de stat militare, mi-am imaginat si o rezolutie parlamentara unanima, pur si simplu nu cred ca este o sansa viabila ca ceea ce ne dorim noi – revenirea Regelui Mihai pe tron – sa se poata realiza.

 2. Aici cuvintul principal il au juristii, cei specializati in drept constitutional.
  Din moment ce la 30 Decembrie 1947 s-a produs o lovitura de stat, tot ceea ce a urmat este nul de drept. Faptul ca dupa Decembrie 1989 nu s-a revenit automat la Constitutia valabila in 1947 nu simplifica lucrurile, dar nici nu le complica. Nu trebuie decit o analiza atenta a situatiei actuale din punctul de vedere al dreptului constitutional.
  Atentie – in Romania nu s-a organizat, in 1947, referendum pentru stabilirea formei de stat (precum in Bulgaria). Iar acest fapt este un avantaj intr-un eventual demers de restabilire a LEGALITATII CONSTITUTIONALE.
  Poate ca exemplul spaniol ar merita studiat …

 3. Imi pare rau de “exprimare” insa…acesta-i singurul gest absolut simbolic pe care-l pot face dupa ce am citit si eu ce ziceau unii prin piata.Regele era o sansa extraordinara in…’90 acum insa…este ceva de bun amuzament sa-l vezi pe Mihai I de Romania domnind si…neguvernand!!! :finger: :finger:

 4. @marian: Poate ca vei intelege daca iti explic altfel …
  Problema nu este de PERSOANE, ci una de principiu.
  Casa Regala a avut o contributie importanta la reintegrarea Romaniei in Europa si in lume (NATO si EU).
  Aceeasi Casa Regala se bucura de increderea mult mai multor tari/conduceri europene decit actualele autoritati ale statului roman.
  De ce Romania n-ar beneficia de aceste avantaje de imagine, repunind totodata Istoria in adevarata ei lumina, nu baltind in mocirla mentalitatii comuniste ?
  Cit priveste degetul final – ai destule locuri in propria-ti anatomie unde sa-l infigi.
  Un sfat: scoate-ti-l mai intai din nas.

 5. @Arogantu Imi pare rau ca n-ai inteles nimic. Probabil ca ce am commentat a fost scris… ” prea adanc ” pentru dumneata.Tocmai ca problema nu-i una de PERSOANE ci una de PRINCIPIU . Stiu despre contributia Casei Regale a Romaniei la acceptarea tarii in NATO si in UE …desii sa nu uitam nici avantajul strategic, imens pe care-l avea tara : pai de la geamul bunicii mele te uiti in gradina lui Putin.Daca erai cat de cat atent sa vezi ce am scris vedeai ca am avut o parere mai mult decat buna cu privire la monarhie in anii ’90. De fapt am avut onoarea sa particip la acel urias miting cad Majestatea Sa Regele ne-a urat traditionalul :Hristos a inviat.Unde-i vina mea ca tovarasul Iliescu l-a gonit din tara ca pe ultimul om iar acum este mult prea in varsta sa mai poate prelua niste indatoriri ce-i pot scurta viata …instantaneu.Daca totusi doresti un rege{ si eu doresc acelasi lucru } da dumneata un NUME .Te gandesti la Charles ? Nu de alta insa sincer nu prea mi-ar place sa am drept Rege pe Paul de Romania { cumatrul lui Basescu} si nici macar pe Principele Consort Radu Duda.Ori are ” sange albastru ” ori….Cat despre deget …ce-ar fi daca o data scos din nas , mi-l bag in cur , iar apoi ti-l infig dumitale in gat ? Ai fi multumit ?Asta ca altadata sa nu mai jignesti oamenii fara sa-i cunosti.Eu n-am facut decat sa exprim un…PRINCIPIU . ca dumneata nu l-ai priceput…unde-i vina mea ? :satansmoking:

 6. Vreti o viata mai buna si un viitor ma fericit copiilor nostrii trebuie sa ascultati aceasta vechi si inaltatoar strigat la lupta … Avanti Popolo – Bandiera Rossa .MOARTE CAPITALISMULUI BARBAR ,daca nu vom invinge sobolanii,vom fi sclavii lor pana la moarte!!! sa iesim cu totii sa scuturam ROMANIA de viermii politici care de 22 de ani ne mananca de vii sistematic. LIBERTATE TE IUBIM, ORI INVINGEM ORI MURIM

 7. @ anti revolutionar ! Cel ce a scris versurile melodiei respective era un var al familiei lui Vittor Emmanuell ultimul rege al Italiei…deci n-avea nici in clin si nici in maneca cu proletariatul….iar aceste versuri precum si melodia au fost propuse pentru a fi folosite drept imn national de catre Italia ,insa dupa 1945….Se vede ca macaronarilor le-a placut mai mult “Luky Strike”-ul american decat ..”Bandiera rosa” …ruseasca.Sint bune si lozincile fratioare …insa numai daca le strigi acolo unde trebuie si cind trebuie. :satansmoking:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *