Purtarea corectă a genților de damă (P)

Accesoriu nelipsit din garderoba fiecărui om, gențile au fost, încă de la început, obiecte necesare atât bărbaților, cât și femeilor. Totul a început cu săculeții din pânză purtați de doamne, din nevoia de a-și păstra obiectele personale într-un loc ferit de privirile persoanelor cu care se intersectau. Mai târziu, utilitatea lor a fost observată și de bărbați, gențile fiind folosite mai ales la începutul călătoriilor cu trenul, pentru a transporta bagaje.

Gențile simple, tip poștaș, au apărut în perioada războiului, din nevoia de a căra cele necesare pe front. Femeile utilizau modele mici de poșete, eleganța fiind foarte importantă. Ulterior, gențile asortate cu ținuta au luat amploare, iar modelele pe care le folosim astăzi erau asemănătoare cu acelea.

Astăzi, gențile își găsesc rostul în fiecare tip de ținută, de la sport și casual până la elegant. Însă modul în care este purtată arată dacă persoana care o poartă îi oferă adevărata valoare pe care aceasta o are. În spatele accesorizării corecte a ținutelor există o întreagă istorie, de la potrivirea lor în funcție de materialul din care sunt confecționate și culorile acestora, până la modul în care trebuie ținută fiecare poșetă.

Iată câteva reguli importante de care trebuie să ținem cont când purtăm o poșetă:

• Potrivirea culorilor este esențială în alegerea poșetei pe care o vom purta. Deși nu mai e obligatoriu să asortăm geanta cu pantofii, culoarea ei trebuie să se regăsească în ansamblu. Totuși, dacă optăm pentru o ținută uni, putem alege o poșetă într-o culoare diferită pentru completare, cât timp respectăm regula mărimii.

• Poșetele mari, pe umăr, se poartă la ținutele smart-casual, când știm că avem multe lucruri de luat cu noi. Cele de dimensiuni medii, precum cele de mână, se potrivesc ținutelor casual și business, fiind o alegere potrivită când suntem în grabă. Poșetele mici, de mână, precum și plicurile, le vom purta la ocazii unde nu avem nevoie de foarte multe lucruri, împreună cu o ținută asortată, dar e necesar să ținem cont și de material.

• Pielea este cel mai versatil material și poate fi purtat în aproape orice combinație vestimentară. Gențile cu accesorii metalice sunt potrivite ținutelor smart-casual, iar cele din materiale fine, precum catifeaua, ramân puncte cheie ale ținutelor elegante.

• Ghiozdanele și gențile de voiaj vor fi purtate întotdeauna la ținute sport sau casual, niciodată la cele elegante sau business.

• Pentru ca alegerea să țină cont și de calitate, putem opta pentru gențile fabricate în Italia. Este cunoscut faptul că italienii dau o importanță mult mai mare producerii articolelor din piele, astfel că orice accesoriu produs de ei are o calitate net superioară celorlalte. Florența este recunoscut drept cel mai mare producator de marochinarie din piele, fiind alegerea potrivită când suntem în căutarea producătorului de poșete ideal.

Pentru accesorii de calitate superioară, rafinate și pline de stil, putem opta pentru o poșetă din piele creată direct de mâinile iscusite ale meșteșugarilor din Florența. Rafinamentul poșetelor din piele, precum și al celorlalte accesorii pe care le vom adăuga în ținută ne definesc stilul, iar calitatea superioară a acestora fac dintr-o simplă geantă de piele o investiție utilă pe termen lung.

Recomand poșetele din piele naturală, pentru femei, din magazinul Peloro. Acolo găsiți o gamă variată de genți de calitate superioară din inima Florenței, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Mai mult decât atât, Peloro aduce în atenția dumneavoastră accesorii care vă definesc stilul și adaugă un plus de eleganță oricărei ținute. De la curele, la brelocuri și portofele, Peloro vă oferă toate avantajele produselor din piele naturală, lucrată în inima Florenței, pentru ca ținuta pe care o veți purta să iasă în evidență în orice moment prin eleganță și rafinament desăvârșit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *