Patrick Andre de Hillerin – BOR, o relație cu năbădăi.

Îl știți pe omul de mai sus? Probabil că unii da, unii nu. El scrie pe la Cațavencii și prestează glume răsuflate pe rețelele sociale. În ultima perioadă omul este foarte preocupat, aplecat și dornic de atacat un subiect anume – anume Biserica Ortodoxă Română.

Și insistă omul și scrie. Scrie mult și foarte prost. Și deloc documentat. Ultima lui realizare e că a luat o poză a Patriarhului și a pus în dreptul ei salariul care ar fi aferent fiecărei funcții ierarhice. Pentru cei care nu știu, Patriarhul României este: Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei, Arhiepiscop al Bucureștiului și Patriarh. Ce și-a zis cațavencul: băi, dacă are atâtea funcții, clar are și toate salariile cumulate. Nimic mai fals. În toate documentele financiare ale BOR, Patriarhul are un singur salariu, de 8700 lei, 60% asigurat de la stat și pe care oricum nu îl încasează, el fiind călugăr.

Am început cu omul o discuție pe care o puteți citi mai jos:

 pah1PAH2Ca să fac o clarificare: am adus în discuție familia lui PAH pentru că un membru important al ei prestează la TVR, la departamentul Religie și Istorie, în cadrul emisiunii ”Universul Credinței”. care emisiune și instituție au un acord încheiat cu Biserica Ortodoxă Română pentru a promova valorile spirituale ale acesteia.

image

Doar mie mi se pare că avem de-a face cu o nerușinare dincolo de orice limite? Deci domnul PAH urlă împotriva Bisericii și de ce e ea susținută de stat, în timp ce un membru important al familiei sale ia bani de la stat (TVR fiind instituție bugetată de statul român, înainte de orice) pentru a promova imaginea BOR. Păi ori cu dracul, ori cu Dumnezeu…?

Ca urmare a reacției mele, omul începe să se plângă:

PAHCAH  Așa cum i-am specificat și omului în conversația de pe Facebook, voi ajuta cu tot ce pot eu Biserica Ortodoxă Română, în această speță legată de mizeria promovată cu salariul Patriarhului, după ce BOR va face publice actele care confirmă veniturile Patriarhului, să îl acționeze în instanță pe acest om. Și dacă câștigă procesul, din banii obținuți să pună ultima cărămidă la Catedrala Mântuirii Neamului.

9 thoughts on “Patrick Andre de Hillerin – BOR, o relație cu năbădăi.”

 1. Bravo Ionut, ajuta BOR fara rezerve.
  Crezi ca se poate sa ii ajuti cat sa nu mai “trebuiasca” sa ia bani de la bugetul public, i.e. taxele platite de mine?

  1. @dan da, sunt alaturi de BOR in multe din proiectele sale pentru ca spre deosebire de cei care iau de bune doar relele pe care chipurile le face Biserica, eu stiu si multe din partile ei bune. Cat despre finantare, eu am tot dat o solutie pe care si BOR o agreaza. Statul sa dea inapoi tot ceea ce comunistii au luat de la Biserica si apoi sa se renunte la orice alta varianta de sustinere financiara. Ce zici, le convine?

  1. @neagrigore legatura e simpla: omul minte cand vorbeste de acel salariu si de modul cum este el cumulat. Si daca ar fi ziarist decent, ar avea sursa cu care sa verifice aceste informatii chiar cu el in casa. Multumit?

 2. tasu’ conduce loja Delta Dunarii.pe mine m-a blocat imediat pe fb cand am scris ceva contra la o postare jegoasa a lui in care spunea ceva de genu ca ”popii din dealu’ mitropoliei se … in cur”.dealtfel,scarba asta numai deasta baga :(

 3. Bai, de ceva vreme aud prostia asta tot mai des si acum vad ca ea porneste inca din 2014. Unu la mana, de aceea sta Biserica ca o lichea pe banii statului (si neplatitoare de impozite si cu venituri de la stat) fiindca a fost ea saracuta persecutata in comunism? si doi la mana, as fi interesat sa aflu de unde dispunea Biserica de bunurile si imobilele confiscate de comunisti? In alta ordine de idei ar fi si culmea sa mai incaseze patriarhul vreau ban dupa ce dispune gratuit de toate cele necesare traiului pamantesc, majoritatea dintre acestea din categoria de lux :)

  1. @Van Damme Pai nu e nicio chestie greu de aflat. Trebuie doar sa ai un pic de habar de istorie sau sa dai un search pe goagal si vei afla de unde avea Biserica toate bunurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.