Partidul "No Basescu Day" – dam cu violetul in ei?

Am citit cu interes si drag postul doamnei Zoe Petre, legat de iesirea bloggerilor de pe 2 Aprilie, iesire organizata in cadrul campaniei NO BASESCU DAY !

Ideile sunt cat se poate de clare si greu de conbatut: suntem inca la momentul in care trecerea din online in offline, cel putin pentru astfel de campanii, se face greu..e nevoie de o gradualizare a acestui tranzit…e nevoie insa si de responsabilizarea societatii civile, a oamenilor.

Definirea obiectivelor si a mijloacelor utilizate pentru atingerea lor este iarasi un lucru cat se poate de firesc in orice activitate a noastra, nu are cum sa lipseasca tocmai de aici. PNL este si trebuie sa devina centrul de presiune pentru o schimbare si trebuie sa isi ia cat se poate de in serios rolul de alternativa..dar cum naiba facem asta oare, cand, iata, atunci cand unul ca Berca se decide ca PDL avea nevoie de un om ca el, nimeni din conducerea partidului nu iese sa comenteze. Ceea ce au facut astazi cei din conducere seamana a: “Plecati care vreti….dupa cum vedeti noi nu avem nicio problema…”

Plecand de la postul doamnei Zoe Petre, regasim un alt post interesant pe blogul lui Gabriel Savulescu, Alianta Dreptei..Gabriel duce lucrurile si mai departe si propune:

“Miscarea Civica “Miscarea Violet” are nevoie de o structura de conducere, o echipa de lideri, un testimonial und achor media, un sediu, o echipa administrativasi un program politic. Cu siguranta PD isi va initia propria contra-campanie si propria Miscare Portocalie.”

Asadar suntem in fata unei dileme: trecem din zona societatii civile in zona politica fara tagada? Sa ne facem deci partid si eventual sa il luam pe Cernea cu noi si sa il propunem sa candideze la orice…

Lasand gluma la o parte, eu zic ca nu este inca momentul sa discutam despre asa ceva…aceasta comunitate frumoasa, inimoasa si care a reusit sa atraga atentia asupra ei este inca in crestere si nu cred ca trebuie sa trecem peste etapele normale. Va veni si vremea cand acest proiect va trece intr-o alta faza si va deveni definitor pentru societatea romaneasca…sunt sigur de asta.

Voi ce parere aveti? Dau aceasta leapsa catre: Lilick, Dramoleta, Alexandru Marin, Rating Politic, Irongates

7 thoughts on “Partidul "No Basescu Day" – dam cu violetul in ei?”

 1. Pai iti raspund deja aici, ca Miscarea nu trebuie sa aiba lideri si structuri de conducere, ci doar obiective. Avem “sediu” online, si la diversele intalniri cu bloggeri pe care le vom organiza. Vor fi destule intalniri.

 2. Mai Ionut, mai, nu ca vreau sa tin partea lui Basescu sau a partidului PDL dar esti prea indoctrinat de catre PNL, scoate un pic capul din goace si vedi observa ca rahatul miroase la fel peste tot si ca stimabili fac afaceri intre ei in timp ce in media se injura.

  Cat despre miscari hai sa fim seriosi ! de asta are nevoie tara asta ? eu sunt de parere ca mai bine porneati o miscare de plantata copaci nu impotriva unui om care by the way a fost ales prin vot democratic

  Spor

 3. pentru Nic. bun de acord toti politicieni sunt o apa si un pamant, asa cum zici. noi restul “ciuruitii” si cati mai suntem in tara asta care ne dorim o viata normala chiar si din pct de vedere politic ce ar trebui sa facem? sa bagam capul la cutie? sa tacem si lucrurile sa mearga tot in directia care au apucat sa mearga in ultimii 20 de ani? asta vrem? poate iti pui intrebarea simpla ca intre cei care au zis Nu in mascarea violet nu sunt doar liberali sau simpatizanti liberali ,sunt oameni diferiti, si apropo nu spunem Nu lui Basescu ci unui sistem care sub “obladuirea” lui Basescu e generalizat. o sa aud din partea ta ca din a multora “bai da voi sunteti naivi rau’ prefer sa fiu naiv dacat sa-mi pierd orice speranta ca in tara asta se poate trai normal din toate pct de vedere

 4. Waw, am ratat No Basescu day:)) ) Nu stiam ca e asa serioasa treaba. Oricum, vad ca e la moda treaba asta cu „day” la sfarsit. Pe 4 a fost ziua internationala a romilor( Rromi day). In Franta a fost ”O zi fara noi” adica o zi fara emigranti. Propun sa se faca o zi fara tigani: ”No Rromi day”, cred ca ar fi asa bine…daca s-ar intampla la propriu:))
  P.S. stiu ca sunt off topic:D , dar am gasit ocazia sa imi spun of-ul:D

 5. @Lilick: Sunt alaturi de tine in aceasta campanie si in tot ceea ce vom putea face pentru a atrage atentia oamenilor asupra raului care este Basescu.
  @Irongates: de acord cu tine
  @Lars: Campania aceasta este si ea constructiva.nu crezi?:)
  @Nic: cred ca ai primit cel mai bun raspuns posibil de la codeus
  @Codeus: mare dreptate ai..multumesc pentru vizita si te mai astept cu drag
  @Sorinica: te astept alaturi de mine in alet astfel de campanii..cat despre off topic, ai permisiune de la mine sa vb despre ce vrei tu aici:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *